Mit csinálj az otthoni karanténban?Nagyon sokan attól rettegnek a legjobban, hogy képtelenek lesznek magukat lefoglalni a karantén ideje alatt, ha eljutunk odáig, ami nem lesz nehéz tekintve, hogy az emberek még mindig nem veszik elég komolyan, fegyelmezetlenek és ha van olyan, hogy alul gondolni, akkor alul is gondolják... Sokan nem mérik fel, hogy nem csak Ők vannak, nem feltétlen van arról szó, hogy maga miatt kell megtennie valamit.

Sokan nem jöttek rá, hogy ez nem influenza, influenza szerű tünetekből felismerhető, de a tüdőfibrózis nagyon nem hasonlít az influenzára. Olyat csinálni, ami másokat veszélyeztet pedig iszonyatos hülyeség. Szóval rengetegen vannak otthon karanténban, vannak korházi karanténban itthon is sokan – velem együtt – vonultak otthoni karanténba. Ami jelenleg azt jelenti, hogy 3-4 naponta hagyom el a lakást a legközelebbi boltig és haza. Persze szívesebben sétálnék kint, élvezném a tavaszt, de most ez lehet sajnos a legkisebb gondunk.

Többek közt @szialidia bingója alapján elhoztam a szórakoztató részét a home office-nak, titeket is megkérdeztelek róla miket csináltok Instán, 1-2őt meg is osztottam, és mindenféle országok tagjaitól is megkérdeztem Ők, akik hosszabb ideje vannak lakhelyelhagyási tilalom alatt. mégis mivel szórakoztatják maguk. Olaszok, franciák, spanyolok. Ki – mit lát ebben pozitívnak. A cél egyértelmű, fegyelmezetten otthon maradni, de lehetőleg úgy, hogy ez ne szenvedés legyen, ne vesse szét az embert az unalom, sőt, ha lehet, teljen hasznosan az otthon töltött idő.


·      Rendelj haza kaját, a Wolt-nál nem is kell érintkezned a futárral, mindkettőtök védelmében, Én a Netpincért használom, külvárosi vagyok, már ott is van rá lehetőség. Ha beteg vagy Ne érintkezz a futárral! továbbá a Tesco is elkezdte megoldani, hogy ne érintkezzetek, van Tesco házhozszállítás továbbra is.
·      Ruhát is ha nagyon kell vásárolj online. A cégek nagyobb százaléka szállítja hozzád, mint amennyi nem. A fast fashion ami leggyorsabb és olcsóbb megoldás ilyenkor, azokból kb minden és van mérettáblázatuk is, csak kell egy centi lemérni a ruháidat.
·      A legtöbb csekket a banki applikációdon keresztül befizetheted postai sorban állás nélkül, csak olvasd be a QR-kódot vele. Vagy pedig a Posta saját e-csekk alkalmazásával.
·      A szolgáltatóhoz foglalj időpontot, ha be kell menned, így ahogy mész úgy jöhetsz is.

Általános szórakoztatásra ott van a:

·      Filmezés – Netflix, HBO Go, rengeteg online lehetőség.
·      Olvasás – A legtöbb ember halogatott már könyvet, Én is, hogy majd, ha több ideje lesz, és nyilván így akár több könyv is belefér, olvasás közben meg repül az idő.
·      Hallgass zenét – Hozz létre új Spotify (vagy egyéb) lejátszási listát, amit eddig nem hallgattál eddig rongyosra, és dobd fel magad egy új listával, amit majd most kezdesz unalomig hallgatni. Akár többet is. Oszd meg másokkal is, hogy ne a vírust, hanem a zenét cseréljétek, közben, ha a kiesett bevételt nem is kapják meg a zenészek, lesz belőle némi hasznuk nekik is.
·      Alkoss valamit – Sokan szerettek anno rajzolni, nem az a lényeg, hogy mennyire tudsz, csak az alkotás öröme, de ez lehet bármi, batikolhatsz zoknikat, festhetsz, köthetsz, horgolhatsz, rengeteg kreatív dolog létezik, de a legjobb, ha találsz egy hasznos hobbit.
·      Tanulj -  Képezd magad tovább, vagy kezdj el megtanulni valami újat. Doulingóról Spanyolul mert régóta tervezed, vagy Youtube-ról horgolni, teljesen mindegy mit, de a tudás hatalom, ha már van időnk, lelassul az életünk, akkor ne most hanyagoljuk el a fontosabb dolgokat, amik építenek is minket.
·      Most rengeteg Live színházi előadás és koncert van, amire talán nem mentél el volna mert vagy pénzben, vagy időben nem volt jó hiába érdekelt.
·      Otthoni edzésterveket csinálni és edzeni végre otthon is tényleg.
·      Ha meditálni nem is tanulunk meg, de relaxálni rendesen még megtanulhatunk, élvezni az itt és most-ot.


Amik hasznosak lehetnek még:

·      Lemoshatod az ablakokat, amiket mindenki utál, de most eleve jobb, ha a lehető legtisztább minden, na meg legalább a tavasz jegyében túl is eshetsz rajta.
·      Főzhetsz, nem gyorsan kapkodva, hanem a Nosalty-t felfedezve vagy bármi ilyesmit, megtanulhatsz főzni különböző nemzetek ételeiből. Most feldobja a Te hangulatod is az újdonság, a családodét is ha velük töltöd és később is hasznos lehet mire már élünk társadalmi életet is.
·      Kiszanálhatod a ruháid – Én pl ezzel kezdtem, most aztán van rá idő átgondolni és ki is mosni mindent.
·      A fiókokat, szekrényeket is, a legtöbb embernél éveket várnak erre – nekem ez a holnapi programom. Válogasd ki mi kell, mi nem kell, hogy mire megint a sietős életünket éljük már minden rendszerezett és egyszerűbb legyen.
·      Megvarrni a hónapokig – évekig ott álló „ha lesz időm megvarrom” ruhákat
·      Megszerelni a szintén így végzett bútorokat.
·      Kitakarítani a fürdőszobát, lefolyót tisztítani, végre kivakarni mindent a csempék közül, letörölni a polcokat, kiválogatni kell-e az a 3 éve ott álló parfüm, amit ajándékba kaptál, de iszonyat büdös így csak bedobtad valahova.

Amit meg kell tenned:

·      Tartsd a kapcsolatot a szeretteiddel telefonon és messengeren keresztül.
·      Moss kezet, mosd le a telefonodat és a bejárati ajtód kilincsét, villanykapcsolókat.
·      Ne hívj át most senkit, csak mert unatkozol, nem tudhatod nem hordozó-e.
·      Szedd a vitaminokat, ha nem találsz a boltban, akkor nézz utána van-e valami olyan MLM-es kapcsolatod, akik vitaminokkal is foglalkoznak, csak eddig a boltban vetted így eszedbe sem jutna.
·      Pihenj, ez mindenkinek a Földön egy stresszes időszak, ha nem pihensz, kapcsolod ki az agyad így is, hogy nem járhatsz esetleg szórakozni, előbb-utóbb abba is belebetegszel.
·      Ne osztogass álhíreket, csak hiteles forrásból tájékozódj, csak hivatalos dolgokat osztogass. Leginkább hasznosat, az a legcélravezetőbb a rémhírek helyett.
·      Ne pusziszkodj, ne fogj kezet, tartsd be a 1,5 méter távolságot és integess inkább.


Remélem némiképp tudtam segíteni azoknak, akik azért nem akarnak otthon lenni, vagy félnek a karanténtól mert azt gondolják iszonyatos unalom vár rájuk. Inkább gondolkodjunk kicsit, forduljunk magunkba, lassítsunk le. A netzajban szűrjük le mi hasznos, a többit ignoráljuk. Semmit tenni, látványosan unatkozni, hetekig aludni és vegetálni egészséges embereknek elég kártékony lelkileg és szellemileg. Használjátok jól az időt, a minél kevesebb mozgással pedig segítsük a karanténban dolgozókat azzal, hogy nem ezrével kerülnek be az emberek, hanem lent próbáljuk tartani a fertőzöttek számát.

Ha érdekesnek találod kérlek oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson és találjanak értelmet ebben a lehetetlen helyzetben.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates