Házi Quesadilla (3főre)


Sziasztok, mostanában nem nagyon volt poszt, nem is mondom, hogy hihetetlen aktív leszek, de hoztam nektek egy új receptet.

Házi quesadillat sütöttünk, természetesen olaj nélkül, a lehető legegészségesebb módon.

Hozzávalók:
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv vörös bab
- 8db-os Tortilla lapok
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál disznózsír, kókusz olaj vagy bármi ami nem a klasszikus olaj
- Paradicsom szósz
- Fokhagyma vagy fokhagyma só
- 1tk bors
- 2tk csili por
- vaj (kocka Rama)
- 30 dkg sajt
- Erős paprika

A hagymát feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, felvágjuk az erős paprikát.
Egy serpenyőbe zsírt/kókusz olajat teszünk, mikor már elég forró beletesszük a felaprított hagymát, amit üvegesre sütünk rajta. A konzervek levét leöntjük, majd a kukoricát és a babot is hozzáadjuk a hagymához, végül a paradicsom szósz (Attól függően mennyire szeretnéd szószosan). 5-10 percig (kedv szerint), hogy összeérjenek az ízek. Végül beleütjük a 2 tojást, hogy a szószt egybe tartsa és kenhető legyen a tortilla lapokra.




Majd kivajazzuk kézzel a serpenyőt, rátesszük a torilla lapot, az egyik felébe belepakoljuk a szószunkat, majd a szósz tetejére a sajtos ami bajd ráolvad és egyben tartja a quesadillat.
Félbe hajtjuk, sütjük 1-2 percig (forróságtól függően) majd a másik oldalára fordítjuk, átsütjük azt is.
Mikor mind a két fele megpirult, akkor kiszedjük. Pár perc múlva kihűl annyira, hogy félbevágjuk kis háromszögekké.


Tejföllel tálaljuk. Esetleg mellé salsa szósszal mártogatni. 

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates