Megjelentek a gamer mobilok. Na de mitől lesz gamer egy telefon?


Tavaly az egyik legnagyobb gamer márka, a Razer bejelentette hogy telefont fognak kiadni, kifejezetten a játékosok igényeire szabva. Régen is voltak ugyan ilyen telefonok, de az okostelefonos korszakban eddig ez nem volt jellemző. Most elindult egy újabb divathullám, ugyanis idén már a 3. ilyen telefon jön ki. Ezeket mutatom most be nektek.

Razer Phone:

Gyakorlatilag az okos-gamertelefon kategória megteremtője. 2017 év végén jelent meg, természetesen az akkori csúcshardverrel, Snapdragon 835-ös procival, 8GB RAM-al. Sztereó hangszórókat kapott amik talán alapnak is számíthatnak egy gamermobilnál, de olyan hangsúlyosra sikerült a kialakításuk, hogy meghatározzák az egész előlap kinézetét. A design egyébként a régi Sonykra hajaz, ugyanaz a téglalap forma. Hogy mivel emelkedik ki más csúcshardverrel szerelt telefonok közül? Egyrészt a Dolby Atmos hangzással, másrészt a kijelzőjével. A QHD felbontás ugyan már megszokott, de a képfrissítés pont a duplája a megszokottnak, 120Hz. A többi csúcsmobilnál ez 60Hz, a duplázással sokkal folyamatosabb képet kapunk a játékok alatt. A többi tulajdonságában hozza a kötelezőt, dupla hátlapi kamerával, nagy, de nem kiemelkedő 4000mAh-s akksival.


Xiaomi Black Shark:

A Xiaomi egy külön almárkát is léztrehozott a gamermobiljai számára, ez lesz a Black Shark. Ők sokkal extravagánsabb, “gameresebb” külsőt álmodtak meg a játékos telefonjuknak, zölden világító RGB leddel, masszív hátlappal, folyadékhűtéssel. Utóbbi elég különlegesnek számít, kevés ilyennel találkozhattunk eddig a telefonok történelmében. A hardver itt már az idei csúcs, ami Snapdragon 845-ös processzort jelent 8GB RAM mellett. Noha a kijelző a Razerrel szemben itt csak FHD+ felbontású, ennek ilyen méretben (5,99″) nincs sok jelentősége, talán csak VR tartalmaknál. Itt is kapunk duál hátlapi kamerát, 4000mAh akkut, a sztereó hangzást pedig a beszédhangszóró multimédiásként való bevetésével oldják meg. Különlegesség még a hozzácsatlakoztatható gamepad, ami megkönnyíti a játékok irányítását. Apró szépséghiba hogy csak az első 50.000 vásárló kapja ingyen a telefon mellé, a többieknek meg kell venniük, kb 7-8 ezres áron.



Nubia Red Magic:

A legújabb versenyző a szintén hangzatos nevű Nubia Red Magic. A Nubia egyébként a ZTE egyik almárkája, így talán könnyebben beazonosítjátok. A Razerhez hasonlóan az ő telefonjuk is “csak” a tavalyi Snapdragon 835-öt kapta, nem mintha az nem lenne elég bármire. Szintén elég extrém kialakítású, hátlapi élekkel, állítható RGB világítással, léghűtéssel, hátlapi szellőzőnyílással. Az oldalán egy Boost gomb is megtalálható, amivel plusz teljesítményt kapunk játék közben. Le sem tagadhatná gamer mivoltát. A kijelző FHD+, az alapverzió 6, a csúcs 8GB RAM-al szerelt. A kamera csak szimpla, és a hangzás sem sztereó, talán nem meglepő hogy a 3 közül ez a legolcsóbb gamer mobil, 120-140.000 körüli áron már haza is vihetjük majd. Ami már az alap hardvert figyelembe véve is igen jó ár. Nem biztos hogy elérhető lesz idehaza hivatalosan, de GSM boltokon keresztül azért majd biztosan hozzájuthatunk.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates