Instagram story highlight - hogyan?

(Fotó:https://timedotcom.files.wordpress.com)

Arról a legtöbb helyen lehetett már olvasni miért fontos, hogy egységes feeded legyen az instagrammon ha növelni szeretnéd a követőid számát. Nyilvánvalóan fontos az esztétikum ahogy a blogon is, egy weboldalon is és instagrammon is, hogy ne pixeles képeket tölts fel, az sem árt ha nem nem dől a téma jobbra-balra, de ez már elég "alapvető" 2018-ra talán már a legtöbb ember legalább az elsőt már azzal megelőzi, hogy a telefonok nagy része már elég jól fotóz akkor is ha nincs emiatt külön géped. Az insta stories-ról már itt írtam tippeket.

De mi van akkor a highlight-al és mire jó? 

Valószínüleg mindenki másra használja, első soron az a lényeg, hogy meghatározd a témáid, amibe posztolsz a feed-be is, kategóriákra tudd bontani amiket a napodba töltesz.
Csak példaként pár kategória

  • Ételek
  • Karácsony
  • Síelés
  • Nyaralás
  • Munka
Ehhez pedig lehet "kedv csináló" borítókat is könnyedén gyártani, akkor is ha semmi grafikai érzéked nincs alapból. 
Kis ikonok egy szín átmenetes vagy egyszínű háttéren, akiknek van photoshopjuk, illustratoruk bármilyen indíttatásból azoknak a legegyszerűbb, de valójában bármilyen program megfelel erre ami kezeli a PNG-t amiben az a jó, hogy nincs háttere. Mielőtt vadul a semmiből ikonokat kezdenél tervezni, mondok egy ingyenes jobb megoldást ami egyben biztonsági játék is, ha egyszerű ikonokra vágysz csak menj a google ingyenesen letölthető ikon készletére ide keress megfelelő ikont, kattints rá, lent pedig válaszd ki a méretet itt a 24 dp pont megfelelő lesz, ne legyen hatalmas, majd jobbra lent válaszd a png-t (nyomj rá) és már le is jött az ikonod, a ZIP-et kicsomagolva web-re való 1x-es vagy ha kicsinek érzed 2x-es png-t válassz.

Ezután csak csinálj egy pl 640x480-as álló képet és a hátteret állítsd megfelelő színre utána a közepére tedd az ikonodat. Kész is van a témád borítója a highlight-hoz.

Aki pedig a marketing szempontokból kíváncsi az instagram highlight szerepére annak Pikrea cikkjét ajánlom, ingyenes story borítókért is.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates