90 nap múlva esküvő?


Sziasztok! Nyugi-nyugi nem lesz váratlanul 3 hónap múlva esküvőm. Ez a cím most nem rám vonatkozik hanem az egyetlen valóság show-ra amit néztem, nézek.
Nem vagyok nagy valóság show rajongó ebből kiderül nyilván, ha már TV-t nézek, hallgatok én jobban szeretek vagy elrugaszkodni a "valóságtól" és olyan sorozatokat nézni a Tv-ben aminek "nincs értelme" mint pl:

  • Family Guy
  • Cleveland Show
  • Anyám borogass
  • Így jártam anyátokkal
  • Kínos.
  • Kertvárosba száműzve
  • Big Bang Theory
Vagy egy csomó tipikus nagy sorozat amit nyilván több ezren néznek, van egy jó sztorija sok évada és 45 percesek nagyjából általában, mit a:

  • Gossip Girl
  • Odaát
  • Castle
  • Dr Csont
  • Döglött akták
  • Született feleségek
Szóval nem vagyok egy valóságshow-s típus, sem tehetség kutatós. Engem hidegen hagy a Való világ,X Factor,Pumpedék,Survivor  és minden ilyesmi.
Az egyetlen ami nem sorozat és szerettem az a kamureg. Az érdekes volt. Pláne mert ki akarnak egy kamureg csapdájába esni?
Viszont így igen látványos, hogy nem kötnek le a valóság show-k pláne a magyarok.

2015 elején viszont megismertem egy sorozatot ami 2014-es azt hiszem és 2017-ben ért végett, a 90 nap múlva esküvő című TLC realty-t.
A lényege, hogy adott egy amerikai és a párja aki más országból vagy kontinensről érkező ember.
90 nap... ez valójában nem a show kedvéért 90 nap, hanem az úgynevezett "menyasszony" vízum *k1-es vízum: "A K-1 menyasszony/vőlegény nem-bevándorló vízumot amerikai állampolgár menyasszonya/vőlegénye számára adják ki. A K-1 vízum lehetőséget nyújt a külföldi állampolgár menyasszony/vőlegény számára, hogy beutazzon az Egyesült Államokba, és amerikai állampolgár támogatójával (sponsor), az érkezését követő 90 napon belül házasságot kössön. A menyasszony/vőlegény vízumról a usvisas.state.gov honlapján tudhat meg többet."
Szóval az érkezéstől 90 napod van házasságot kötni különben kitoloncolnak.

90 nap irtó kevés mind megszervezni a vízumot mind arra, hogy rendesen megtanulj együtt élni egy új kultúrában a másikkal mielőtt összeházasodtok. Ezt követi nyomon ez a műsor 6-8 pár (valóban a 2 évad vagy 3 alatt nem tudom már mennyi volt) életét lehet nyomon követni, levonni magadnak a tanulságot ha még ebben nincs tapasztalatod.

Én is levontam, előbb is, de innen aztán pláne:

1,Az amerikaiak nagy része akkora egóval (?) vagy ebben az esetben arroganciával rendelkezik, hogy 99%ban azt gondolják bárki is házasodik oda be az a zöld kártyáért teszi. Mindegy mekkora a szerelem.
2, Az amerikaiak javarészt próbálják megérteni a másik kultúráját, de nagyon nehezen megy nekik, hogy valóban némiképp Ők is alkamazkodjanak
3, Tényleg sokan mocskolják be a zöld kártyát azzal, hogy a "szerelmük" addig él míg letelik a két év amit együtt kell élni, ott egy háztartásban.




Nagyon nehéz ez a vízum mindkét félnek, leginkább annak aki oda megy, szóval nem ajánlanám annak aki csak a zöld kártyáért megy, ha csak itthon/otthon nincs semmije.  Akkor nyilván megtehet ennyi áldozatot a jó élet reményében, csak eléggé szarba hozza azt aki nem ezért megy oda, érdemesebb más vízummal akkor kitaposni a sajt útjuk szerintem.

Fel sem tudnám már hirtelen sorolni mennyi minden kell ehhez, eleve többször beadni a kérelmet, évekig nem mehetnek haza, és az állampolgárság... így is messze és évekre van. Persze el kell viselni a rosszindulatot is. Rosszabb esetben mindkét oldalról. Persze kell ahhoz is alap, hogy beadhasd a kérelmet, igazolni kell az elmúlt 2 évben 2 találkozót a pároknak és meg kell lennie egy bizonyos fizetésnek (?) vagy félretett pénznek az amerikai oldalon amiből ugye "fent tartja a másik" aki akkor még nem vállalhat munkát hivatalosan muszáj ezért fedezni valamiből. Egyszóval a vízum sem egy egyszerű eset önmagában, igényelni sem.

Ezeket a dolgokat amiket elé hiányosan, de összefoglalva leírtam nézhetjük ebben a műsorban, hogy ezek a párok, hogy élik meg, megélik-e egyáltalán és minden kapcsolat másságát is felfedezhetjük. Valójában egy egész jó esettanulmány és ezért az egyetlen reality show ami leköt vagy érdekel.

Ha tetszett a cikkem támogassátok a facebook olalam is egy likeal. <3

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates