Itt az új Google telefon és a Pixel Buds


Sziasztok!

A Google is bemutatta új termékeit, nézzük meg közelebbről mik is ezek. Először a legújabb telefonjaikat szeretném bemutatni nektek, egy nagyon nagyon érdekes fülhallgató társaságában. 

Google Pixel 2, Pixel 2 XL 

A Google referenciakészülékei régen a Nexusok voltak, jellemző volt rájuk a teljesen szűz android, folyamatos és rendszeres frissítések, és a kiváló kamera. Az appfejlesztők is nagyon szerették, a kedvező árazása miatt is. Tavaly a Google változtatott, a Nexus név a múlté lett, és jött a Pixel család. Mindjárt 2 verzióval, egy kisebbel és egy nagyobbal. Maradtak a tiszta droidnál, a rendszer továbbra is sokáig frissen van tartva, a kamera most is a legjobbak közt van...ha nem a legjobb, de a kedvező árazásnak búcsút inthettünk. Bejött a Pixel név, az egyedi design, és az ár is hatalmasat ugrott. Most érkeztünk el a Pixelek következő generációjához. 



Idén is 2 variáns jött, a kisebbet a HTC, míg a nagyobb XL elnevezésűt az LG gyártja. A sima Pixel 2 hagyományos kialakítású, viszont a Pixel XL 2 a mai trendeknek megfelelő kávamentes designt kapott. IP minősítést is kaptak, csepp és porállóak. Mindkét készülék hátlapja két, színárnyalatban és anyaghasználatban is eltérő részre van osztva. Ez elég markáns (és megosztó) megjelenítést biztosít a telefonnak, rendelhetjük akár fekete-fehér "pandás" színben is. 



A másik ami rögtön feltűnhet itt, hogy csak egyetlen hátlapi kamerát kapott mindkét telefon, a konkurenseivel szembemenve. A Google filozófiája szerint inkább a kameraszoftverre és a képfeldolgozó algoritmusra fekteti a hangsúlyt, és egy kamerából próbálja kihozni amit lehet, ahelyett hogy még egy kamerát szerelne a telefonra. Ez működőképes koncepciónak tűnik, tekintve hogy már a legutolsó Nexus, és a tavalyi Pixel is a legjobbak közé tartozott, fotózás terén. Sőt, az első hírek és tesztek szerint az új Pixel páros is az élen van. Nem csak szuper képeket lőhetünk a kamerával, de AR-re is használhatjuk. Különféle kiterjesztett valóságra épülő játékokat játszhatunk a segítségével. 


A kisebbik Pixel 5, a nagyobbik 6 colos AMOLED kijelzőt kapott. Idén már az Always on funkció is elérhető rajtuk. Persze az XL 2 kis kávái miatt nem olyan óriási a méretbeli különbség köztük, mint amekkorának elsőre hangzik. Mindkét telefon káváira felfért a sztereó hangszóró, és érdekesség még a készülékházukkal kapcsolatban hogy megkapták a HTC U11 nyomásérzékeny funkcióját. Ez annyit tesz hogy a telefont az oldalainál fogva és megszorítva, feléled a Google Segéd, a Google saját hangasszisztense. Hogy más funkció is csatolható lesz-e erre a nyomásra, még a jövő zenéje. 

Hardveresen is a csúcsot képviselik az új Pixel mobilok, az elérhető legfrissebb processzorral, 4GB RAM-al, 64 vagy 128GB bővíthetetlen tárhellyel. Akadnak ugyan több RAM-al szerelt telefonok, de a teljesen tiszta android itt biztosítja hogy ez is bőséggel elég legyen. 

A bivalyerős vas, IP védettség, módosítatlan android 8, folyamatos frissítések, és a kiváló kamera alapvetően nagy sikert vetítene elő, de a megosztó külső, a jack hiánya, és a nagyon magas nyitóár ezt könnyen visszafoghatja. Hazánkban hivatalosan sajnos ez sem lesz elérhető, az elődjéhez hasonlóan. Szolgáltatókhoz ne is várjuk, de szürke importosan, GSM boltokban biztosan fel fog bukkanni, ha valaki mindenképp itthonról szeretné beszerezni. Ahol hivatalosan elérhető ott a Pixel 2 nyitóára 649$, míg a Pixel 2 XL 849$-on indít. 



Google Pixel Buds 

A Pixel telefonokon ugye idén már nincs jack aljzat, de 159$-ért egy nagyon high-tech vezetéknélküli fülest vehetünk hozzá. Hogy mitől olyan high-tech? Például attól hogy a jobb oldali füles érintésérzékeny, válthatunk vele a zeneszámok közül, vagy előhívhatjuk a Google Segédet ha nyomva tartjuk. De az igazán nagy durranás nem is ez, hanem hogy a Pixel Buds 40 nyelven ért, és azonnal le is fordítja azokat. Gyakorlatilag kapunk egy szinkrontolmácsot a fülünkbe, ami akár magyarra is fordít. Természetesen a Google fordító alapjaira építkezik, így tökéletes nem lesz, de ezzel együtt is hatalmas dolog az azonnali fordítás.


Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates