Tűzdelt krumpi recept


- 6db nagyobb krumpli
- 10dkg Szalámi vagy kolbász
- 10dkg Sajt
- 10dkg Sonka
- 1 fej közepes vörös vagy lila hagyma
- Vaj

A krumplikat nem hámozzuk meg, bevagdaljuk őket keresztben, a vágásokat egymástól 4-5 mm-re ejtsük, fontos hogy ne vágjuk őket át teljesen.


Ezután olvasztott vajjal megkenjük őket.


A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a megkent krumplikat betesszük 35-40 percre sülni.

Ha megsült kivesszük, majd a vágásokba szalámit, vékonyra szelt sajtot, sonkát, hagymaszeleteket tűzdelünk. Akár kolbászt vagy bacont is tehetünk közéjük. 


A tetejére reszelt sajtot teszünk. A megtűzdelt krumplikat ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, vagy szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészült ételt tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

0 megjegyzés

Írj kommentárt :)