Az Alcatel nagyot villant


Az Alcatel nagyot villant

Sziasztok!


Újonnan induló techrovatomban minden hónapban szeretnék bemutatni nektek egy frissen érkező érdekes mobiltelefont, vagy más izgalmas technikai újdonságot.

Első körben egy igazán szórakoztató készülékről lesz szó, az Alcatel most megjelent újdonságáról. Ez abból a szempontból is érdekes, hogy manapság nemigen hallunk már az Alcatel telefonjairól. Tavaly év végén jött egy Shine Lite nevű mobil tőlük ami idehaza is megjelent, de gyorsan el is tűnt a süllyesztőben.


Nagyon nehéz manapság már kitűnni a rengeteg telefongyártó rengeteg mobilja közül, ez az Alcatelnek sem igazán sikerül, ezért most elég drasztikus lépésre szánták el magukat. Szó szerint próbálnak kitűnni a tömegből, ugyanis 35 db színesen világító ledet szereltek az Alcatel A5 LED nevű telefonjuk hátlapjára. Igazából ez egy középkategóriás készülék lenne, középszerű hardverrel, középszerű kijelzővel, középszerű kamerával...de a hátlap, na az nem középszerű, nincs még egy ilyen.
Nem mondom hogy ez az a funkció amire mindenki várt, és nélkülözhetetlen a mindennapi életben, de hogy egyedivé teszi a telefont, az elvitathatatlan. A célközönség valószínűleg a fiatalok, legalábbis én magamnak biztosan nem vennék ilyet, ha viszont lenne egy kiskamasz gyermekem, neki annál előbb.
A 35 db led szépen konfigurálható is, sokféle funkció tartozik hozzá, amiket egy előre telepített Light Show nevű appal irányíthatunk. Jelezhet nekünk értesítéseket. Állíthatunk be különböző animációkat, amik folyamatos fényjátékok formájában rajzolódnak ki a hátlapon, vagy a zene ritmusára stroboszkópként is villoghat. Sőt, egy játék is tartozik hozzá, ami a mikrofont és a ledeket használja. Ennek a lényege hogy ki tud nagyobbat ordítani. 2 felhasználót kezel a telefon akiknek felváltva kell rákiáltaniuk, és minél hangosabban sikerül, annál több led villan fel a hátlapon. Na, ez az a funkció amit biztosan nem mutatnék meg a kamasz gyerekemnek ha ilyet vennék neki..
Ennél izgalmasabb talán az a beállítási lehetőség amivel a kamera képének színeit varázsolhatjuk a hátlapra. Szóval ha egy zöld erdőben fotózol a telefonod hátlapja is zölden világít, ha egy kék gyerekszobában fotózol vele, a telefon is szépen beolvad a környezetébe és kékbe öltözik. Vagány nem?
Egyébként ha valakinek mégsem jönne be a színes villogás, a telefon csomagolásában található egy teljesen diszkrét fekete hátlap is, amire gond nélkül kicserélhető a ledes.



Szóval az Alcatel újdonsága egy abszolút középkategóriás telefon, középkategóriás tulajdonságokkal, ami egyedül a hátlapjával villant nagyot. De azzal szó szerint. Egyébként az ára is középkategóriás, 50-60.000Ft körüli áron juthatunk hozzá. Ha pedig a karácsonyfa alá szeretnénk egy karácsonyi színekben pompázó telefont tenni (lássuk be, nem sok menőbb ajándék lehet ennél) addigra még kedvezőbb áron hozzájuthatunk.
Nem ez fogja az Alcatelt újra a legismertebb márkák közé emelni, de meglepő és egyedi próbálkozás ez tőlük, ami dícsérendő.

-A.

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates