Netes csapdákIngyen wifi - a számla nullázó:


Mikor kétségbeesetten nézegeted a számlád hova tűnt több tízezer forintod... nézed a kártyádat hátha ellopták, de ebben az esetben sajnos a pénztárcádban van, nem emlékszel hova is tűnhetett el ennyi pénz és mikor, mintha tegnap mikor csekkoltad még jóval több lett volna...
Nagyon egyszerű hova tűnt pláne amennyiben egy kis ingyen wifit is használtál valahol legyen a pláza vagy reptér, most itt nem a facebookod csekkolása avagy az új snaped a baj nyilván, de ha pl ezen a hálózaton akarsz vásárolni épp online vagy számlát befizetni, és a hálózaton át beírod a bankkártya adataidat, ugyanis a nem jelszóval védett nyílt hálózatról az erre specifikálódott emberek, adat halászok fél pillanat alatt eltudják érni a bakkártya adataidat.
Ezért mindig kizárólag a netes tranzakciókat mobil netről intézd vagy otthoni kódolt wifi hálózatról.

Mobilnet keret nyelő alkalmazások:


Te is szeretsz az appstoreban vagy a play áruházban szörfölve minden jól kinéző alkalmazást kipróbálni, pláne ha több instagram követőt ígér vagy több snapchat feliratkozót? ki ne szeretne sokkal jobban a középpontba kerülni mit amibe magától nem igen tud... ezekkel több probléma is van, lássuk az elsőt.

1. Rengetek bennük a rejtett hirdetés, van persze olyan is hogy ingyen van az app maga aztán fizess benne mindenért külön, de az is mikor negyed percenként felugrik egy újabb hirdetés ami szép lassan le is fogyasztja a netkeretedet, amibe a magyar szolgáltatók annyira nem is bőkezűek.
2.Eleve be kell jelentkezned az adott platformra az appon át, ezzel át is adtad a jelszavad és mindent az applikáció fejlesztőinek amiben az a legjobb ha mindenhova ugyan az a jelszavad akkor már mehetnek is bármidbe szabadon garázdálkodni hisz össze van kötve minden netes platformod.

Mindent kiadsz magadról:

Semmiségnek tűnik mikor elfogadod a felhasználási feltételek, hiszen mi olyan lehet bennük ami téged a szobádban olyan rosszul érinthetne. Volt nemrégiben egy kínai fejlesztés fotó szerkesztő app ami híresen adathajhász volt, azaz most is az, mikor letöltöd az applikációt nézd meg mihez fér hozzá, mikor már az sms-eid és kontaktjaid is el akarja érni kezdhetsz gyanakodni, hogy nem véletlen a dolog és a legkevésbé sem kellene engedélyezned. Pl.: elolvasta bárki is azt valaha, hogy a facebookra feltöltöd képeid kinek a szellemi tulajdonába állnak? Megsúgom, nem a tiedben. Innentől válik fontossá, hogy meggondold mit osztasz meg nyilvánosan és miket teszel fel a netre. Azt már régen tudjuk, hogy azért is fontos ésszel osztogatni a dolgokat mert most már bármely leendő munkaadó lecsekkolhatja az oldalaid, és bizony ha 10 jelentkező van és abból te a képeid felén rasszista vicceket osztogatsz, homofób kijelentéseket teszel és vedelsz minden második képen, nem igazán leszel te a kiválasztott. A második pedig, amit a nyilvánosság elé kiteszel az ott is marad, innen egy pillanat már csak, hogy egy kamu netes hirdetésben lásd magad viszont.

Ezek is érdekelhetnek

0 megjegyzés