Hasznos applikációk nőknek

Sziasztok!

A másik blogomon még összegyűjtöttem a legjobb, leghasznosabb mobil alkalmazásokat főként nőknek!
Ezeket használom, és be is váltak szükségesek lettek az életemben már-már. Ezért megosztom veletek, az igazság az, hogy almás telefonjaim vannak szóval nem mindegyik biztos, hogy megtalálható androidra, Windows Phone illetőleg más operációs rendszerekre, de megéri megnézni.
  1. Viber: Ingyen telefonáláshoz, üzenet küldéshez. Egyszerű a kezelő felülete, és kevés nettel is jó a vonal ami mondjuk a facebook messengernél nem mondanám. Én eddig Görögországban és Angliában hívtam fel ismerősöket miközben nyaraltak és nagyon jó volt, hogy ingyen a wifin tudtunk beszélni nem úgy mint anno mikor nyaralni nem vittünk mobilt mert olyan drága volt az is ha felhívtak így felesleges volt. Most pedig belföldön külföldön tudunk ingyen beszélni ha van internetünk a mobilunkon.
  2. LinkedInÉn személyesen nem használom, még, bevallom leginkább lustaságból meg amiatt is, hogy nekem nem nagyon van mit jelenleg bemutatni rajta, el is mondom miért. Leginkább karrier építő közösségi oldal (nem azért nem használom mert nem akarok karriert) szakmai kapcsolatok ápolására nagyon jó, csakhogy akikkel Én állok szakmai kapcsolatban azok javarészt olaszok, amerikaiak, izraeliek és napi kapcsolatban állunk amúgy is, és nem egy oldalon fog ez múlni. Például feltölthetsz önéletrajzot is ezzel szerezhetsz ajánlásokat stb. erre nekem jelenleg nem nagyon van szükségem, de mint kezdő grafikus vagy frissen végzett egyetemista nagyon megkönnyítheti a dolgod. Alapvetően ingyenes alkalmazás, de amennyiben szükséged van épp állásra fizethetsz mindenféle extra szolgáltatásért.
  3. Youtube: Nem hiszem, hogy sokat kell magyarázni, mára kevesebb ember használja ezt zenehallgatásra inkább a videósok nyomon követésére használjuk vagy a videó klippekhez, a zene hallgatásra már vannak minőségibb applikációk amit olcsón megvehetünk akár a díjcsomagunk mellé is.
  4. Instagram: Gondolkoztam rajta mivel tudnám annak aki nem ismeri a legegyszerűbben körül írni, fotókat oszthatsz meg róla  a profilodról, régen csak kocka alakúakat aztán már bármilyet. Nekem a személyes kedvencem, mert ez nem olyan mint a facebook, hogy a nagymama meg a szomszéd néni néz akit lehet nem érdekel mit posztolok hanem aki külön engem követ és ettől még nekem nem kell látnom őt a hírfolyamon csak azt akit én követek. A tag-elésnek itt nagy haszna van pl.: magyar tag- MIK magyar instagram közösség akár a saját fotód alatt rányomsz és máris látod a többi magyar posztjait. Így egyszerűen tag-ek alapján rád is találhatnak, követhetnek.
  5. We Heart It: Inspirációs oldal, ez a legjobb szó rá, hasonló mint a tumblr csak itt kizárólag képeket lehet megosztani, valamit like-olsz rajta az azonnal a profilodra kerül, nem kell reblogolni nem kell semmi más mintha tetszik kétszer rányomni az inspiráló képre és már kint is van a profilodon.
  6. Twitter: Nem hiszem, hogy ez is magyarázatra szorulna, a facebook testvére, csak más működési elven, itt egy idegen is megosztja a tag-eid alapján a fotóid és ez sem kizárólag ismerősökre épül, nem posztolsz hanem "tvítelsz" rajta amit a követőid látnak véleményeznek likeolnak stb.. Itthon nem lett annyira "menő" mint a facebook míg Amerikában igen. Akkor éri meg használni ha pl jól beszélsz angolul is nyomon követnéd kedvenc színészeid, zenészeid életét, vagy ha tudsz hasonlóan jót adni a követőknek, esetleg izgalmasat. 
  7. Google Plus: Nos, nem mondom, hogy az emberek alapvetően ezt nagyon használnák, androidosoknak adott az applikáció ahol a köreid kialakíthatod, blogspotosok, bloggereseknek jobban megéri mert van aki ott automatikusan megosztja tartalmait. 
  8. Tumblr: Mikro blog. Fotók, idézetek nagy tárhelye ahol követsz egy adott blogot amin tetszenek a képek, szövegek aztán az megjelenik az úgynevezett dashboard-odban. Itt likeolhatod vagy megoszthatod a saját blogodra, senki nem látja kit követsz vagy hányan követnek kizárólag Te, és Te döntöd el mire használod, napló is lehet vagy inspirációs oldal. Felteheted a festményeid, fotóid, grafikáid, verseid.
  9. Shazam: Egy nem túl komplex egyszerű alkalmazás. Hallasz valahol egy zenét ami tetszik és van mobilneted, egy gombnyomással megtudhatod mi a szám címe. Beadja az előadót, a számot és a videoklippet a hivatalos youtube csatornáról.
  10. WhatsappNem fogom túlmagyarátni ugyan az mint a viber, csak kinek ez kinek az van.
  11. Hölgynaptár: Menzesz naptár mely' akkor is segít ha babát szeretné, de abban is ha nem. Beírhatod mikor jött meg a vérzés intenzitásától kezdve mindent, hogy mit használsz, a testhőd, súlyod, bejegyezheted az aktust, azt is védekeztél-e és mivel. Amennyiben késik és ez örömhír vagy pont nem az akkor is tájékoztat hány napja késik, és nézhetsz róla statisztikát pl mikor van peteérésed, mikor kell "akciózni" vagy épp mikor nem kéne. Ha esetleg valami tüneted van feljegyezheted és megmutathatod az orvosnak mikor mész, talán neki is könnyebb így a diagnosztika felállítása.
  12. Mindmegette: Hasznos app kezdő és haladó háziasszonyoknak, nőknek is. Recepteket válogathatsz akár idő akár íz alapján is.
  13. PinterestÚjabb inspirációs oldal amit gyűjteményekbe rendezhetsz, de kevésbé "tini" kategória. Designerek ruhát, smink képeket, kézműves ékszereket nézegetve teheted bele a saját gyűjteményedbe.
  14. Időkép: Időjárás app ami androidon remek widgetet ad, de az iphoneon is jól mutat a fenti lehúzató sávba kitéve. Elég pontos és bő tartalmú a tartalma:
    -Épp aktuális időjárás, pl.: 10fok-erősen felhős
    -Front pl.: Kettősfronti hatás
    -Eshet-e 1 órán belül nálad?
    -Következő 36 óra (itt leírja neked az esőt felhőzetet fokot)
    -Mit vegyek fel? - Itt elmondja a mai időjárás szerint mit vegyél fel hány réteget milyen ruhákat.
    -Térképek pl.: időjárás az országról, szmogtérkép, hó térkép
    -Következő 1 vagy 2 hét (droidon talán 3) és leírja mire számíthatunk.
    - Legfrissebb hírek. Időjárás hírek a világ minden részéről. Tornádók amerikában, havazás amerikába, földrengés mexikóban, havazik a Börzsönyben.
    -Legközelebbi webkamerák
    -További rovatok fül alatt pedig: Orvosimeterológia, Közlekedésmeterológia, Hójelentés, Balatoni előrejelzés -> mivel nekünk a Velencei-tavon van házunk nekem az van beállítva.
  15. Gmail: Adott a dolog, androidon alap is, iPhoneon házzá rendelheted az iCloud mellé, szóval egyszerűen e-mailezés.
  16. Polywore: Összeállíthatod a neked tetsző outfited, megoszthatod likeolhatják, reblogolhatnak Én ezt minden fashion and beauty bloggernek ajánlom, megadhatod a blogod is az adatlapodra.
  17. Ebay: Azt gondolom tudjátok, hogy online vásárlós oldal, ezt nem magyarázom el, de szerintem nagyszerű, hogy ennek van külön alkalmazása ami reszponzív (mobilos megjelenés) és egyszerűen megnyithatod, bár a weboldaluk is már mobilverziós.
  18. BKK Futár: Ezt nyilvánvalóan Budapestieknek ajánlom, bár már van Debrecen stb... applikáció is erre. Ez a BKK hivatalos applikációja, és miért jobb mint a többi? Nagyon sok oka van. Adott helyzetekből, pl. állok a buszmegállóban ami szerint már jönni kellett volna a busznak, de nincs itt, itt megnézhetem hány perc múlva ér hozzám, és rákkatintva látom hol jár a buszom sőt azt is milyen fajta, nem csak, hogy alacsony padlós-e ami tolószékeseknek-mozgássérülteknek, babakocsisoknak eléggé fontos. Azt is látom és elmondhatom innentől, hogy mennyit kések. Ha ismeretlen járatra szállok látom a buszon hol járok melyik megálló jön mert halad a kis megálló pontok közt, sőt ha találkozónk van a másik is látja hol járunk éppen.
  19. 9 Hónap: Szerintem nem csak hasznos hanem nagyon aranyos gondolat volt ez, a fejlesztőktől. Még nem használom, de mindenképp fogom. iPhone applikáció. Ezen az appon követheted a baba fejlődését, és ez anyának és apának is nagy öröm. Kiszámítja a várható születési időpontot, saját információ alapján vagy az utolsó menstruáció első napjától vagy a fogantatás napjától. Tartalmaz baba neveket, tippeket és egy bevásárló listát is hogy mire lehet szükséged a baba születése előtt!
  20. Dulingo: Nyelv tanuló alkalmazás. Kiválasztod az anyanyelved majd a tanult nyelved és először kitöltesz egy szintfelmérő tesztet az adott nyelvből, nálam ez az angol volt kiírja hány 100%ban beszéled a nyelvet és ezek alapján töltheted ki az interaktív teszteket hol írni kell a helyesírás végett hol kimondanod. 
  21. Snapchat: A név magában hordozza, hogy chat. Megcsinálod a fiókot, innentől posztolhatsz azonnal fotózod képeket az úgynevezett mystory-dba, beállítod az adott képet hány másodpecig lássák 3 a minimum azt hiszem, és sorban jönnek ha rád nyomnak a feltöltöd képeid, megnézheted kik nézték meg vagy épp screenshot-olták. a A képek 24 órán belül eltűnnek a feltöltéstől számítva. Van benne privát chat funkció is amiben elolvasás után tűnnek el a szüvegek a képek meg itt is időzítve vannak. Lezárhatóak a beszélgetések ami azt jelenti mindkét félnek megmaradnak, nem tűnnek el. A telefon kontaktokból felvehetsz embereket mert mobilszám alapú vagy megadva a neved tudnak téged követni és írni neked.
  22. Fordító: Google fordító alkalmazása, ami nem csak a begépelt szöveget fordítja le neked hanem hang alapján is.

És külön a fotós appokat amiket én személy szerint imádok, remek fotókat lehet készíteni ezeket kombinálva vagy önmagukban is, persze az is fontos, hogy milyen jellegű témákat szeretnél fotózni selfie, vagy utca étel... 
  1. Camera360Azonnal fotózhatsz filterben, de van külön szerkesztője is, nem annyira filter alapú, de pl le tudod vele szedni a pattanást a képedről, kiemelni a szemed egy "szelfin", de nekem nagyon tetszenek a filterei a korrektor részét nem használom arra van más, de ez inkább olyan "cuki" képekhez van a rózsaszín baba-kék és egyéb színű filtereivel. Egy adag muffinnak pl szerintem nagyon jól áll.
  2. Retrica: Sok sok filter és jó minőségű fotók, ennyivel körbe lehet írni.
  3. Pixlr: Egy remek cég mobil alkalmazása az Autodesk pixlr-je, leginkább tájképek színkorrekciójához használom, ingyenes, és rengeteg funkciója van. Lehet írok róla egy külön posztot mert itt nagyon hosszú lenne, próbáljátok ki.
  4. InstaWeather: Elmondom előtte nekem ez mitől annyira fontos, Én egy két lábon járó időjárás jelentés vagyok. Ezzel az alkalmazással (nekem a pro van belőle amin több a lehetőség és nem vízjelez) kocka alakú képet lőhetsz ami ráír infokat, hány fok van esik-e, köd, köd sűrűség, hol vagy éppen stb.
  5. Insta Booth: Itt is filterben fotózhatsz, van 2 filter amit használok rajta, nekem leginkább az tetszik, hogy jól fókuszál és a fehér egyensúlyt is nagyon szépen állítgatja.- csak iOS-re.
  6. Pic CollageSzeretem ahogy a kollázsokat meg lehet benne csinálni, a háttereket és hogy szabadon elhelyezhetem méretezhetem a képeim, matricákkal stb, ritkán használom, de akkor tökéletes - csak iOS-re.
  7. BeautyPlus: Tipikus ázsiai lányokkal reklámozott app miszerint úgy fogsz kinézni mint egy anime figura tökéletes bőrrel xxl-es szemekkel, rózsaszín filterekkel. Nem kell feltétlen ekkora túlzásokba esni, de az tény ó, hogy ezeket is elérheted vele, viszont tényleg mindent tartalmaz ami ezt lehetővé teszi, pattanás eltávolítása, szem megnövelése, kiemelése stb...
  8. YouCam Makeup: Adott egy ágyban fetrengős szelfied ami még jól is nézne ki amennyiben nem lenne reggel hatalmas táska a szemed alatt, teljes "nomakep" amin szemöldököd sincs, nos ez az app ezt tökéletesen kiküszöböli, lehet tökéletes szemöldököd és szempillád már korán reggel. Hogy ez csalás? Az bizony. A kérdés amennyiben mégis ilyen képet szeretnél feltétlen a valóságot akarod-e megosztani a reggeledről az internet lakóival vagy beéred a csalással és a karikákat meghagyod otthonra, a családodnak vagy magadnak.
  9. Perfect365: Majdnem ugyan az mint az előző, készíthetsz teljes minket, erősítheted a sminked vele megváltoztathatod a szemöldök formád vagy szemszíned is, érdemes ezt állítgatva figyelni a természetességre, a saját kinézeted átalakítani, nem pedig új arcot rajzolni magadnak.
  10. InstaBokeh: Bokeh, tehát semmi más lényege nincs minthogy kis fénygömbökkel stb... színesítsd a fotóid amiket használni fogsz. Ami pl jól mutathat a körömlakkaid mellett vagy a cuki ételfotódon. 
  11. Reflex: Vintage fotókat és 15 másodperces videókat készíthetsz vele kocka alakban, ennyi a lényege az előre kiválasztott filterrel.
  12. VSCO: Újabb képszerkesztő, mármint nem új csak már bemutattam párat. A filtereknek van egy bizonyos hatásuk amiket pl a tumblr-en közkedveltek, más szerkesztői része is van igazán remek alkalmazás, a különlegesebb filtereivel. 
  13. InstaVouge: Fogfehérítés, bőrtökélesítés, haj, szemszín kiemelése, szemfehérje kifehérítése stb.. szintén egyszerű kis alkalmazás amikkel a hőn áhított tökéletes szelfit megteremtheted.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates