A Tumblr árny oldala


Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek az észrevételeim úgy, hogy benne mozgok a témában és ezt tapasztalom, nem vagyok pszichológus nem olyan szemmel nézem, de talán mindenkinek jobb is így.
Nézzük csak mi a Tumblr: egy mikroblog ahol másoktól oszthatsz 'reblogolhatsz' képket te is felteheted a tieid tehetsz ki szövegeket stb...
Ezzel szemben sokaknak -életstílussá vált- mik azok a tumblr képek? Egy "tumblis" tudja. Pale azaz halvány képek effectelve, kaktuszok, menő iPhone6 stb telefonok, Voss vizek, félpucér szexi nők és férfiak pornó és önsajnáló, szerelmes GIF-ek sorozatokból filmekből, versek idézetek gondolatok tarkítják. Alapvetően a legtöbben -én is- az érzelmek kifejezésére használjuk, használják a reblogolt képeket, amiket más tumblisok is átéreznek, vagy a szexuális vágyaikat fejezik ki, frusztrációt egyebeket. íme pár példa.



















Nem kell ezeket egy "átlag szemlélőnek" is megérteni, mint mondtam egy életérzéssé vált, amivel semmi baj nincs addig míg nem okoznak komoly problémát, nyilván nem ezek a képek okoznak, de tele van vágdosós, felakasztós öngyilkos képekkel is ha ezekre "vágysz" megtalálod, mikor vágysz ezekre? Ha valami nagyon nem oké, egy egészséges boldog ember ezt nem akarja látni pláne nem együtt érezve kiposztolni... Az ilyen embernek segítségre van szüksége nem ítélkezésre és pláne nem a tumblr társak bátorítására még ha ez nem is szándékuk. Lehet jobb esetben eszében nem jutna eret vágni, leugrani, felkötni magát, gyógyszert túladagolni ha nem látná a mikroblogján nem látná egy közösségi oldalon, hogy ez egy megoldás. Idán két halál esetet emelnék ki amik megelőzhetőek lettek volna ha valaki figyel ezekre a gyerekekre. A Debreceni lány aki mielőtt felkötötte magát teleposztolta a tumblr-jét annak szándékával, hogy megteszi, azzal is, hogy hogyan is érzi magát. Senki nem vette komolyan. Majd volt másik eset is, de amit még kiemelnék az a Kanadai lány aki szintén kiírta a szándékát rá, hogy lemészárolja az osztálytársait, meg is köszönve a támogatást, másnap pedig megtette. Ez nem a tumblr hibája, de ha valaki figyel rájuk elkerülhető lenne. Ha a tumblr nem nyomná az ember arcába azt, hogy bántsd magad és jobb lesz az is sok esetben (nem mindben) elkerülhető lenne. A legnagyobb probléma azokkal a felhasználókkal van akik divatból, tini fájdalomból megteszik és azt mondják ezzel a többi befolyásolható személynek, hogy "igen ez egy út", mikor valójában nem út, ez szörnyű, és ezekre a gyerekekre figyelni kéne, a szülőknek is, de legalább a barátoknak.
Ennyit szerettem volna csak megosztani, pár sorba pár gondolat erről a dologról, ha van véleménye leírhatod, vagy a tumblr nevedet is.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates