- 40 dkg csirkemell
- 1 db hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2+2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 4 dl tej
- 3+1 dl tejföl
- 2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk kb 25-30 percig.
A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, fedővel letakarva melegen tartjuk.
Kiszedjük a húst a levéből, apróra vágjuk vagy megdaráljuk. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük, majd fokozatosan fellazítjuk a hús forró levével. ráöntjük a húsra és összeforraljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba rakjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk kb 10 perc alatt. Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.
Megjegyzés küldése
Írj kommentárt :)