Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:


  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2+2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3+1 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem
Elkészítés:


A húst apróra felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk kb 25-30 percig.

A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, fedővel letakarva melegen tartjuk.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra vágjuk vagy megdaráljuk. A tejfölt a liszttel alaposan kikeverjük, majd fokozatosan fellazítjuk a hús forró levével. ráöntjük a húsra és összeforraljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba rakjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk kb 10 perc alatt. Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates