Házi Kinder Bueno torta


Néhány héttel párom születésnapja előtt szóba került a tortája, majd azt mondta hogy ő Bueno tortát szeretne. Rendesen feladta a leckét, talán nem is gondolta komolyan, de én a fejembe vettem hogy elkészítem.
Így is lett, és esküszöm nektek hogy finomabb mint ahogy kinéz, hála az égnek egész nagy sikere lett. Valószínűleg nem utoljára csináltam ilyet:

Hozzávalók:

A tészta

- 20dkg darált keksz
- 12dkg vaj

A krém

- 50dkg mascarpone
- 20dkg tejcsokoládé
- 2dl habtejszín
- minimum 6db Kinder Bueno

A dekoráláshoz:

- 10dkg kakaó
- 16dkg cukor
- 16dkg vaj
- 1dl víz
- 1dl cukrászhab vagy habtejszín 
- 1-2db Kinder Bueno

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, a darált kekszet hozzákanalazzuk, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután egy tortaforma aljába nyomkodjuk, szép egyenletesen osszuk el, ez lesz a tortánk alapja. Az alapanyag kb egy 20 centis tortaformához elegendő. 

A krémhez a tejcsokit gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. Először az olvasztott csokit adjuk a mascarponéhoz, ezután a felvert habot. Ha ezen a ponton a ti ízléseteknek nem elég édes, némi porcukorral segíthettek rajta. 

A 6db Kinder Buenot (3 csomag) az elválasztásainál eltördeljük, és a darabokat belekeverjük a krémbe. Ezután a krémet szépen elosztva rákenjük a kekszes alapra, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnapra szépen összeáll, már csak dekorálnunk kell. Ehhez csokimázat is készíthetünk:
A 10 dkg kakaót a 16 dkg cukorral, 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat. Ezután ráöntjük a tortára, és akár egy kés élével elosztva elkenjük rajta.
A cukrászhabot robotgéppel felverjük, aztán habzsákba töltve kedvünkre díszíthetjük vele a tortát. Egy Kinder Buenot eltördelve még a tetejére tehetünk dekoráció gyanánt.

Nekem az első nem sikerült túl szépre, de annál finomabb. Ha valamelyikőtök elkészíti, kommentben szívesen várok róla fotót, mutassátok meg hogy esztétikusabban is el lehet készíteni! :)

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates