Hogyan használd az insta stories-t?


Sziasztok!
Tudom a legtöbben csuklóból kezelik, de nagyon sokan kérdezték már mi az, mire jó, hogyan működik, ebben a cikkben erről olvashattok.

Először is, hogy mi az, arra adom meg a választ, ez az instagrammon felül található meg, feltöltesz egy képet, 24 óra múlva eltűnik,a posztok 10 másodpercenként váltakoznak, itt inkább a pillanatnyi dolgokat rögzítjük, nem mindig a minőségre figyelve, mintha egész nap a követőiddel beszélgetnétek képekben ki mit csinál.


Bekerült a Highlight-Kiemelés funkció is.
Ezzel kiemelhetünk külön elnevezett sztorikat amiket ugyan úgy 10 másodpercig mutat majd meg a következő képre ugrik, ha az elnevezett mappád véget ér, indítja a következő mappádat.

Nyomjatok a Highlight gombra nevezzétek el a mappát és már benne is van

És így ott is marad amíg meg nem szünteted a kiemelést


Én események és évszakok szerint kezdem el bontani őket.


Persze emellett is tele van még türkökkel és lehetőségekkel, dolgokkal amit sokan nem tudnak vagy nem vesznek észre.

1.De kezdjük az alapfunkciókkal, alapvetőleg mikor kint vagy nézegeted mások posztjait akkor csak elhúzod a képernyőt jobbra és ott lesz a kamerád ahol fotózol, videózol liveolosz.

2.Ha a fotóid közül szeretnél feltölteni képet akkor csak felfele húzod a kamerában az ujjaid és ott is vannak a fotóid, kiválasztod és feltöltöd.





3.Le tudsz embereket tiltani a sztoridról úgy, hogy ne lássák. Rámész a kamera módjában a bal oldalt fent lévő kis ikonra és "Hide Story from" majd megnyitva rá is kereshetsz ki elől rejted le a sztoridat
IOS:


ANDROID:



4.Beállíthatod, hogy a storidat mentse archivumba, így ha már el is tűnt, mégis kitennéd valamelyik kiemelt mappádba, onnan meg is teheted, nem kerül bele újra a sztoridba és látod is hányan látták, ez nem tűnik el, ezt is arhiválja. A képen az alsó gombot kell bekapcsolnod hozzá.


5.Üzenetet küldhetsz válaszolva egy insta storyra, így némi kapcsolatot is kezdeményezhetsz másokkal a nagyvilágban.



6.Ha egy képen szöveg van 10 másodpercben nehéz elolvasni, ilyenkor csak nyomd hosszan a kijelzőt, míg az ujjad rajta van, addig a story megáll, mikor elengeded megy tovább az idő és a sztorik.

7.Ha egy ember sztoriját át akarod ugrani akkor csak ne nyomd az oldalát mint mikor egyenként lépteted tovább a képeket hanem húzd balra, ha vissza mennél az előző sztorira akkor pedig jobbra.

8.Matricák, kevesen tudják, hogy egy adott matricára ha rányomnak van egy másik vagy több változata.

A képeknél az első az eredeti matrica és utána, hogyha rányomsz milyenek vannak.
Az első a tűzijáték például.



A másik példa pedig a forrócsoki





9.Ha valaki sztorijára nem vagy kíváncsi egész egyszerűen lenémíthatod ha hosszan rányomsz mikor fönt kiadja, hogy feltöltött egy posztot és ott némíthatod

IOS:
 ANDROID:

10.Kreatív szövegek a képekre.

  • Amikor csupa nagybetűvel írod a szöveget soronként varriálva


  • Matricákhoz igazítod a szöveget


  • Árnyékolt szöveg, két egyforma méretű szöveget eltérő színben helyezz egymás felé


11.Nagyobb színskála, a lenti színen pl ha zöldest szeretnél, tartsd nyomva a színt hosszan és kiadja a bővebb színskálát



12.Egyszínű háttérnél válaszd lent ki a színt a toll eszköznél, a bővebb skáláról is választhatsz és csak nyomd folyamatosan a kijelződ

13.Videóban zoomolás nagyon egyszerű,  két kézzel meg nem tudsz, így amikor videóban kézzel akarsz zoomolni csak húzd felfele azt az ujjad amivel nyomod a gombot.

14.Szöveg rögzítése - pinelés - a videóban, megírod a kívánt szöveget és addig nyomod hosszan a feliratot míg meg nem látod, hogy kijön a pin, azaz a rögzítés és akkor amilyen tárgyra ráteszed rajta marad a szöveg is, a lenti csúszkán képkockánként látod a videót ,így könnyen megtalálod a tárgyat amire rögzítenéd.




15.Régebbi videó feltöltése, ugyan úgy mint a régebbi kép feltöltése

16.Videó feltöltése hang nélkül, a videó elkészülte után nyomd meg fent a kis hangszóró ikont, ha át van húzva akkor hang nélkül lementheted vagy feltöltheted


Remélem a posztommal tudtam azoknak segíteni akik eddig kérdéseket tettek fel róla az elmúlt hetekben és esetleg aki használja az is tudott meg újat.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates