Hogyan szervezd meg az életed | Trükkök, appok, rendszerek | 2.Rész






Sziasztok, tegnap leírtam ebben a posztban az első 3 napját a rendszerezett életvitelnek.
  1. Nagytakarítás és szortírozás
  2. Az elektronikai eszközökön való rendrakás
  3. Naptár használat és napirend
4, A negyedik napon érdemes átgondolni mi segít a munkában, magánéletbe és ezeket alkalmazni kezdeni. Elkezdeni kitapasztalni melyik applikáció jön be pl.: naptár, órarend, ébresztő - alvásfigyelő alkalmazás. Esetleg mellé beruházni egy határidőnaplóra ami mint mondtam nem tud meghibásodni, ezzel biztosan végkép követni tudod a napod és előre tervezni. Mindent próbáljunk végig a gördülékenységért, hogy tovább haladhassunk.
Persze nem árt közben motivációt gyűjteni, ami segít az elindulásban a hét végén.


5, Meg kell tanulnunk néha pihenni, de jó helyen a szüneteket megtartani.
Az iskolások sokszor ott rontják el, hogy iskola utánra teszi a pihenést a végén éjjelig halasztják a tanulást és már se erejük sem kedvük, de ha előbb elvégzed a teendőid az összes maradék idő szabad és nincs teher a válladon. Én is sokszor húzok egy egy határidős munkát a végtelenségig, sokat stresszelek és rágódok rajta aztán az utolsó pillanatban kell letudnom ami nem túl kényelmes érzés nyilván. Szóval próbáljuk úgy kialakítani azt a leendő rendet, hogy minden munka és pihenés jó helyen legyen a naptárban.


6.-7., nap ez leginkább arra szolgál, hogy egy az egybe kipróbálhassuk az életbe mennyire válik be. Első nap ha valami mégsem jó azt másnapra még áttervezhetjük így aztán egy hét után kiderül a 2 napban jól terveztünk-e, kijavítsuk az esetleges hibákat és már kezdhetjük is az új tervezett- rendszerezett életünket.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates