Itt az iPhone 8 és a 8 Plus. Na de érdemes váltani rájuk?


Sziasztok!

Ezúttal a legújabb iPhone szériát mutatom be nektek, illetve azt feszegetem majd hogy érdemes-e leváltani rájuk a már meglévő almás készülékeiteket. Az X-nek külön posztot szentelek majd.

Az új telefonjaik bemutatásakor mindenképp az X vitte el a showt. Arról szólt minden, de azért megjelent mellette a piacon lévő készülékek ráncfelvarrása is. Nem véletlenül használom a ráncfelvarrás szót, a 7-hez képest ezek nem sok változást hoztak, a régi trend szerint nyugodtan jöhettek volna 7s néven is.



Külsőben túl nagy változásokat nem láthatunk, közelebbről megnézve azonban feltűnhet hogy újra üveg a hátlap. Ez nagyon megosztó, sokan preferálják inkább a fémet. Én személy szerint örülök az üvegnek, már csak azért is mert így végre bekerülhetett a telefonba a Qi töltés, lehet már vezeték nélkül is tölteni. Az sem utolsó szempont, hogy így nincs rajta festék ami lepattoghatna mint ahogy a 6s esetében teszi. Jack továbbra sincs, de ez már nem meglepő, tartok tőle hogy soha többé nem köszönthetjük a fedélzeten. Fontos megjegyezni hogy a 7-hez hasonlóan ez a telefon is kapott IP védettséget, konkrétan a por és cseppálló, vízlepergető tulajdonságokat jelentő IP 67-es szabványt. Vízbe azért ne merítsétek, de esőben vagy ráfröccsenő víz esetében elvileg nem lesz baja. Szemből szinte semmi változást nem láthatunk az előző szériához képest. A kijelző továbbra is 4,7, illetve 5,5 hüvelykes. A megjelenítés továbbra is szuper, remek fényerővel, belekötni talán csak a kisebbik variáns kissé alacsony felbontásába lehet.



A telefonok kameráiban is történt némi előrelépés, még ha nem is túl nagy. A kicsi továbbra is egy hátlapi kamerával rendelkezik, de ez legalább remek minőségű, különösebb zajosodás, torzítás nélkül, még ha ma már nem is számít a legjobbnak. Mondjuk ezúttal jellemző rá a kissé túlhúzott szaturáció, de ez nem lesz probléma annak aki szereti az élénk színeket. A 8 Plus kamerája már izgalmasabb, ezúttal is kapott egy második képalkotót. Ez telés lencse lett megint, a zoomolásban segít bennünket. Nappal nagyon jó hatásfokkal teszi a dolgát, minőségromlás nélkül hozhatjuk közelebb a témát. Este a második kamera kisebb fényáteresztő képessége miatt kissé gyengébb lesz a végeredmény. Újdonság hogy a 8 Plusban megjelent a portrémód. Ezzel kiemelhetjük magunk vagy a modellünk fejét a háttérből, a környezet elhomályosításával. Meglepően jól működik, nem fognak részletek elveszni a fejünkből. Az elkészült képet pedig rengetegféleképp effektehelhetjük, játszhatunk az árnyékokkal, fényekkel, és még ezernyi dologgal.



Ez talán kevesebbeket érdekel, főleg az iPhone 7 tulajokat, de a telefon hardveresen is megizmosodott. Az A11 Bionic chip szinte szárnyal, valószínűleg sok sok évig elég lesz mindenre. Persze valószínűleg már az A10 is, kérdéses hogy az átlagfelhasználó mire használ ki ekkora hardveres erőt egy telefonban. Valószínűleg semmire, de mindig jó ha van erőtartalék és sokáig nem lesz kevés. Ellenben a sima iPhone 8 2GB RAM-ja már kevés lehet, még iOS-en is. A nagyobb szerencsére 3GB-ot kapott, azzal valószínűleg nem lesz probléma hosszútávon sem.

Az akksik erre a szériára kissé összementek, egészen pontosan 1821, és 2691 mAh-ra. Ez kevésnek tűnhet, de ne feledjük hogy az iOS egy kevésbé energiaéhes operációs rendszer. Ez ugyan felhasználófüggő, de a nap végéig valószínűleg mindkét telefon kihúzza, persze nem átlag feletti nyüstöléssel. Érdekesség az akkumulátorokkal kapcsolatban, hogy felreppentek hírek hogy vannak iPhone 8 Plusok amik egyszerűen szétnyílnak töltés közben, annyira felpúposodik a telep. Ez eddig csak pár telefont érintett, és ez is csak pletyka, illik is így kezelni. Reméljük nem igaz a hír, és nem lesz probléma.



Az iPhone 8 és a 8 Plus is hozta a kötelezőt, kicsit erősebb hardver, kicsit jobb kamera. Újdonság a vezetékmentes töltés és a Plus portrémódja. Ezek miatt azonban 7-ről véleményem szerint nem érdemes váltani, 6s-ről vagy az alatti szériáról viszont már igen.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates