Kéretlen jó-tanácsok


Sziasztok!
Ez a téma szerintem minden bloggert érint, de persze az életben is nagyon jellemző az emberekre, hogy osztják a kéretlen jó-tanácsaik, amiket sokszor nem csak Én, nyilván mások sem tudnak hova tenni...
A kismamák sűrűn találkozhatnak ilyesmivel szülés után mikor mindenki elmondja, hogyan is kellene szoptatni, gyereket nevelni, mit csináljanak ha sír, még az utcán idegenektől is ami számomra enyhén szólva is illetlen.

Az életben is sok kéretlen tanácsokat kaphatunk sokszor, talán azért mert a másiknak adott esetben rajtunk nem oké valami.
Mit csinálj a hajaddal mert törik, mit csinálj mert kevés van,vagy vágasd le mert túl sok.
Mit egyél, mozogj többet vagy épp egyél többet mert látszik, hogy nem eszel eleget.
Őszintén, ezekre ki kíváncsi? Gondolom nem csak Én nem kérek ezekből az emberekből.

Bloggerek is mindig kapnak ilyen remek tanácsokat, olyanoktól a legjobb akiknek közük sincs a bloggerkedéhez pláne mikor nem is rendszeres olvasó, vagy köze nincs a blogod témájához.
Az is idegesítő mikor elmondják milyen design tetszene nekik, mintha az adott blogger viccből csinálná olyanra amilyen. Persze a szemet kisütő gif áradat zavaró, meg az automatikus zene is.
Vannak kegyetlen rossz betűtípusok amik fellelhetők, lehet építő jelleggel jelezni az olyan bloggernek, de nem lehet elvárni, hogy változtasson. Akkor is az Ő tulajdona.

Elfelejtik az olvasók, hogy mikor az ember belekezd a blogba, nem számol olvasókkal eleinte, magunknak készül, írni szeretünk első soron, nem meggazdagodni akarunk belőle.
Később persze igazítani kell az olvasókhoz, nem csapongani a témák között, keretbe foglalni a munkákat, mettől meddig terjed az érdeklődése az olvasóknak, ettől még a kevésbé olvasott cikkeket is megírhatjuk, maximum nem az lesz a fővonal.

Meghallgathatjuk az emberek tanácsait, bizonyos mértékig, DE! akkor is a mi munkánk, időnk.
Attól, hogy valakit jobban érdekelne az atomfizika attól én még nem akarok és nem is tudok erről írni. Kicsit építőbb ha releváns tanácsokat kapunk. Na most nekem is megvannak a kedvenc irreleváns tanácsaim az emberektől...

Az egyik, hogy túl boldog a blogom, úgy tűnik mintha tökéletes lenne az életem.
Na most, csak igazat blogolok, ha egyszer normális életem van, nem írhatok arról, hogy a férfiak szemetek. Ha boldog vagyok vagy elégedett nem írhatok arról, hogy az ELMŰ túlszámlázott, mert talán nem éppen az a téma ami kicsit is említésre méltó lenne.
Ha pedig depressziós lennék és úgy blogolnék ott tartanánk ahol 2014 elején...
Özönlöttek az üzenetek, hogy merek ilyeneket írni, kit mivel bántottam meg, ezért meg azért nem lehet az ember depressziós, ez meg az nem is igaz, nem is úgy volt.
Na akkor igazából minek is?

A másik pedig a témákkal volt kapcsolatos.... Nos emberek, akinek nem tetszik ne olvassa el, nem annak szól akit nem érint. Akinek egyik téma sem tetszik az keressen másik blogot ami érdekli őt is.
Ez nem a grafikai portfólióm és nem ide gyűjtöm a saját verseimet. Nem művészeti értéket akarok átadni. Ez nem az a blog. Ez a naplóm? Olyasmi. Olyan témákról írok ami engem is érdekel és másokat is érinthet vagy érdekelne. Annyira viszont nem személyes, hogy műelemzéseket végezzek rajta, tehát ne azt várja senki, hogy itt József Attilát boncolgatok. A hónap versei és videói olyanok amik engem megfogtak. Nem szorul indokra engem miért, szimplán Én értékelem ezért megmutatom hátha valaki mást is, ezen túl nincs hozzáfűzni valóm.

Ha azt kérnék az olvasóim mutassak rajzokat vagy verseket akkor mutatnék azt is... Egyelőre viszont nem erről szól. Első körben a smink fül alatt az általunk hivatalos smink szakkönyv alap képzéshez megtalálható amiből tanítanak is. 3 hónapunkba telt megcsinálni sminkesekkel, magyarok és külföldiek, ezt olvashatjátok. Ha bármi érdekel titeket szóljatok és megírom. Viszont egy receptbe ne keressetek művészeti értéket, csak érdekesség, nem paprikás krumpli recepteket osztok meg hanem különlegességeket, amik kicsit extrémebbek. Ahogy anno le is írtam, aki ezt nem olvasta az meg ne írja meg, hogy nem érti minek. Nyilván azért, hogy aki akarja megcsinálja.

Én első sorban nőknek, háziasszonyoknak akarok olyat nyújtani ami nekik hasznos lehet.
Akár egy jó selfie akár egy jó recept, vagy cipő vagy bármi. Aki művészeti értékeket szeretne, az nyisson ki egy jó könyvet vagy keressen egy verses blogot. Nagyon sokan vagyunk bloggerek, ajánlót is írhatok arról, hogy kinél mit találtok, hogy lássatok van aki meg azzal foglalkozik, de nem Én vagyok. Azaz Ő kenyere, ez az enyém.

Tehát innentől kezdve is lehet kérni bármit aminek van alapja, és továbbra sem kérek az irreleváns kritikákból. Sőt, egyikünk sem. Szóval mielőtt ellátok valakit egy tanáccsal kérlek gondoljátok át, esetleg nem felesleges-e vagy nem nyilatkozott-e már róla.
Kötelezni változásra pedig kérlek titeket, ne kötelezzetek minket.

2 megjegyzés :

  1. Nagyon jó cikk lett!:) Teljesen egyetértek. Én mostanában nagyon sok olyan blogot látok ahol szépségápolással foglalkoznak, és mivel én is ezért sok hülyeséget olvasok. Mivel én a blogomat azért hoztam létre mert benne vagyok a szakmában is, mint pl. fodrász, kozmetikus és a smink tanfolyamot is elkezdtem ezért értek is valamennyire hozzá, és szerintem ez így korrekt. Nem is szeretek olyan termékről írni ami nem vállt be, csak azért, hogy legyen cikk a blogon. Én az olvasóimnak csak is a jót akarom, ami nekem bevált. De pl. sok bloggernél látok olyan amibe ha belegondol az ember lehetetlenség, és picit vicces.
    Mindenesetre nagyon jó cikk volt.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) igen egyetértek, a tudás a körbejárás a dolgok alapja... Anélkül süketelés. Szívesen írnék én a kovalens kötésről... Csak nem érdekel és ha fizetnek sem értek hozzá. Valahogy az emberek máshogy képzelik el a blogolást mint amilyen valójában... Én szeretem a blogod pont a szakszerűség miatt! :)

      Törlés

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates