Itt az új androidos Nokia. Na de hogy kerültek újra a boltok polcaira Nokia telefonok?


Sziasztok!

Ezúttal egy legendás telefongyártó, a Nokia "visszatérését" szeretném bemutatni nektek. 
Fontos leszögezni, hogy a Nokia nem volt bajban, sosem dőlt be, sosem került csődközelbe. Ők alapvetően egy telekommunikációs cég, és a hálózatépítő ágazatuk mindig is szárnyalt, csupán a veszteséget termelő telefon gyártást szüntették be. 

Mikor Windows rendszerű telefonokat kezdtek kiadni, a Microsoft meg is szerezte a Nokia telefonok névhasználati jogát. Ezután senki más nem csinálhatott Nokia telefonokat, csak ők. Ők viszont egy idő után ezt már nem tették, csak Lumia néven jöttek a mobiljaik. Így a Nokia, mint telefon márkanév, parlagon hevert. 




Ekkor jött a HMD Global, amit volt Nokiás alkalmazottak alapítottak, és megvették a névhasználati jogot. Ezután már az ő kezükben volt a Nokia telefon brand. Mivel nekik nincsenek gyártósoraik, így kénytelenek voltak kiszervezni a gyártást kínába egy bérgyártónak, a Foxconnak. A legtöbben valószínűleg sosem hallottatok róluk, pedig ők az egyik legnagyobb és legtapasztaltabb bérgyártók a világon. Régebben gyártottak BlackBerryket, manapság csinálnak Playstationt, az Xbox Oneokat, Nintendokat, de még az iPodokat, iPadeket, és iPhoneokat is ők gyártják. Tehát nem véletlenül esett rájuk a választás. Viszont míg például az iPhoneokat az Apple tervezi, és az ő terveik alapján gyártja le a Foxconn, addig az új Nokiák esetében a tervezés is a kínaiak dolga. Ők találják ki, és az utolsó csavarig ők is rakják össze az új telefonokat. A finn HMD Global csupán a marketingért felel, és a névhasználatot adja. Ők terjesztik az új androidos, Kínában tervezett és gyártott Nokia telefonokat, így kerültek ide kishazánkba is, még a szolgáltatókhoz is. 

Új androidos Nokiák



Következő posztomban szeretném bemutatni nektek ezeket a telefonokat, megtudhatjátok hogy sikerültek az új Nokiák.


Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates