Újabb kedd újabb koktélok:
Szeder-Smoothie
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg szeder
- 8 dl tej
- 6 tk méz
- 2 dl joghurt
- néhány levél menta ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott szederből néhány szemet félreteszünk. A többit összeturmixoljuk a joghurttal, a tejjel és a mézzel, majd lehűtjük. Kb. egy óra múlva poharakba töltjük, és a félretett szederrel és a megmosott és leszárított mentával díszítjük
A megmosott szederből néhány szemet félreteszünk. A többit összeturmixoljuk a joghurttal, a tejjel és a mézzel, majd lehűtjük. Kb. egy óra múlva poharakba töltjük, és a félretett szederrel és a megmosott és leszárított mentával díszítjük
Füge-Alma Smoothie
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 db alma
- 3-4 db füge
- 4 dl joghurt vagy mandulatej
- 1 ek méz
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát kockákra vágjuk. A kivit meghámozzuk, négy szeletet levágunk belőle, ezt félretesszük a díszítéshez, a többit kockákra aprítjuk. A tárkonyt megmossuk, minden szár hegyén hagyunk néhány levelet a díszítéshez, a többit letépkedjük, és apróra vágjuk. A narancsok levét kicsavarjuk. Az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és egy csipet sót a turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, kiviszeletekkel díszítjük, és szívószállal kínáljuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát nagyobb darabokra vágjuk. A fügét megtisztítjuk, felnegyedeljük. A gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, 2 percig aprítjuk, majd felöntjük a jégbe hűtött joghurttal (vagy mandulatejjel). Mézzel és őrölt fahéjjal ízesítjük, majd 2 percig turmixoljuk. Hosszú poharakba öntjük és azonnal fogyasztjuk.
Kivis - Uborkás Smoothie
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka (kb. 40 dkg)
- 2 db kivi
- 4 szál tárkony
- 6 db narancs
- 2 ek citromlé
- 2 tk méz
Elkészítés: