Hozzávalók:
- 1 db citrom
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 dl félédes fehérbor
- szódavíz
- jégkocka
Elkészítés:
A citrom levét kinyomjuk, egy kis lábasba öntjük és hozzáadjuk a cukrot, kis lángon sűrű sziruppá főzzük. Levesszük a tűzről és lehűtjük.
A citromszörpöt-szirupot kitöltjük pohárba,ráöntjük a fehérbort, és jól összekeverjük. Felöntjük szódavízzel, jégkockát teszünk bele, ízlés szerint, de lehetőleg ne spóroljunk vele, hogy rendesen lehűtse.
2. Málnás koktél
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg málna
- 1,6 dl áfonyalé
- 4 cl lime-lé
- 8 ek méz vagy juharszirup
- 4 ek tört jég
- pezsgő vagy ásványvíz vagy tonik
- citromfű
Elkészítés:
A leöblített és lecsepegtetett málnát összeturmixoljuk az áfonya- és a lime-lével, valamint a mézzel vagy juharsziruppal és a tört jéggel. A pürét poharakba töltjük, majd felöntjük behűtött pezsgővel, ásványvízzel vagy tonikkal. Citromfűvel és málna szemekkel díszíthetjük.
3. Banán-Alma koktél:
Hozzávalók:
A leöblített és lecsepegtetett málnát összeturmixoljuk az áfonya- és a lime-lével, valamint a mézzel vagy juharsziruppal és a tört jéggel. A pürét poharakba töltjük, majd felöntjük behűtött pezsgővel, ásványvízzel vagy tonikkal. Citromfűvel és málna szemekkel díszíthetjük.
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 2 db banán
- 6 dl natúr joghurt
- 1 ek méz
- őrölt fahéj
- 2cl rum - nem kötelező
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, az alma magházát kivágjuk, a húsát feldaraboljuk. A banánt 3-4 centis darabokra vágjuk. A gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, 2 percig aprítjuk, majd felöntjük a jégbe hűtött joghurttal és a rummal. Mézzel és őrölt fahéjjal ízesítjük, majd további 2 percig turmixoljuk. Hosszú poharakba töltjük, és azonnal fogyasztjuk.
A gyümölcsöket meghámozzuk, az alma magházát kivágjuk, a húsát feldaraboljuk. A banánt 3-4 centis darabokra vágjuk. A gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, 2 percig aprítjuk, majd felöntjük a jégbe hűtött joghurttal és a rummal. Mézzel és őrölt fahéjjal ízesítjük, majd további 2 percig turmixoljuk. Hosszú poharakba töltjük, és azonnal fogyasztjuk.