Tökéletes szemöldökforma kialakítása

A SZEMÖLDÖK

A formás, ápolt szemöldök keretbe foglalja arcunkat, világossá teszi a tekintetet, és nem utolsó sorban fiatalít is.  Ápolatlan szemöldök mellett azonban a legtökéletesebb smink sem fest jól.

Az alábbi tanácsok ehhez nyújtanak segítséget:

• Szükséges eszközök: Csipesz, fehér szemceruza, kisolló, szemöldökceruza, szemhéjpúder, ferdére vágott kontúrecset, szemöldökfésű

• A forma meghatározása: A szépen formált szemöldök legfontosabb eleme a jól elhelyezett ív. Az ív legmagasabb pontja az orrtő és a külső szemborgarat összekötö szakasz meghosszabbításában van.

• A művelet megtervezése: Fésüljük fel a szemöldököt és fehér szemceruzával húzzunk vonalat a szemöldökön az orrhoz legközelebb eső ponttól a halánték irányában. A vonal alá eső szálakat szedjük ki, arra viszont figyeljünk oda, hogy a legtöbb esetben csak alulról szedjünk szálakat. Feszítsük meg a bőrt, és egyszerre egy szálat húzzunk ki a szőrnövekedésével megegyező irányba. Ha az utolsó szálat is kiszedtük a fehér vonal alatt, készen vagyunk.

• A szemöldök kialakítása: A megfelelő árnyalatú, hajszínnel harmonizáló tónussal (szemhéjpúder: szárazon vagy nedvesen vagy szemöldökceruza) belülről kifelé haladva szálakat rajzolva feltöltögetjük a szemöldök szálai közé eső hiányos területeket.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates