Ajakformálás, Rúzsozás

Sziasztok!
Ebben a posztban leírom az ajakformálás és rúzsozás menetét!



Néhány tudnivaló az ajkakról
Az ajkak, mivel nincsenek bennük faggyúmirigyek könnyen kiszáradnak. Ajakápolóva és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel lehet óvni, ápolni, hidratálni őket. (Az elhalt hámsejteket fogkefével, lágyan dörzsölő mozdulatokkal tudjuk eltávolítani). Az ajkak nem tartalmaznak melanint, így védtelenek a káros napsugárzás ellen. Érdemes magasabb faktorszámú ajaképoló termékeket használni, mielőtt a napon tartózkodunk. Az ápolt ajkak fényesek, szép színűek és formájúak. Nagy hangsúlyt kell fektetni az ideális kontúrok kialakítására.

A rúzsozás menete
Ajakápolóval hidratáljuk az ajkakat, még a tisztítás során, a sminkelés előtt. Minimális mennyiségű alapozót teszünk az ajkakra . A megfelelő, tökéletes forma eléréséhez frissen kifaragott, de nem túl hegyes kontúrceruzával kialakítjuk a megfelelő kontúrokat mind felül, mind pedig alul. Közvetlenül az ajakkontúr külső vonalánál használjuk és nem csücsörítünk közben. Először mindig középen kezdjük a kontúrok kialakítását. Felül a „madárkát” szép egyformára, aztán alul, egy kb. 1 cm-es vonalat húzunk, majd mindig a sarkoktól kötünk be középre, így nem lesz csapott, formátlan a száj. A kontúrceruzát érdemes utána tiszta rúzsecsettel elpuhítani, satírozni, hogy ne legyen természetellenes. A következő lépés a rúzs egységes felvitele, ecsettel, szintén középről indulva. Ha élénkebben és tartósabban szeretnénk dolgozni, itassuk fel az első réteg rúzst papír zsebkendővel, majd vigyünk fel még egy réteg rúzst. A záró akkord pedig a szájfény, amivel gyönyörű fényt, csillogást tudunk az ajkainknak külcsönözni és optikailag nagyítani tudjuk őket.


AJAKJAVÍTÓ TECHNIKÁK

Túl nagy ajkak: a valódi vonalakon 1-2 mm-rel beljebb kell a kontúrt feltenni. Érdemes sötétebb, mattabb textúrákkal, rúzsokkal dolgozni, mert azok optikailag kicsinyítik az ajkakat. Abban az esetben, ha semleges színnel festjük ki, érdemes a szemre, szemsminkre tenni a hangsúlyt, így eltereljük az ajkakról a figyelmet.

Vékony ajkak: a természetes ajakvonalon kívül érdemes 1-2 mm-rel meghúzni a kontúrt és világos, fényes, ragyogó, csillogó textúrákkal dolgozni. Ne húzzuk a vonalakat a sarkokig.

Telt ajkak: Kerüljük a túlságosan fényes, ragyogó és élénk színeket. A rúzs ne fusson túl az ajkak természetes vonalain.

Egyenetlen színű ajkak: első lépésként alapozót teszünk az ajkakra, kontúrozunk, majd egy sötétebb vagy élénkebb, jól fedő rúzst teszünk fel.

Idősödő ajkak: az életkor előrehaladtával a bőr könnyen veszít nedvességtartalmából. Az ajkak vékonyabbá, fakóbbá válnak. Az érett bőr sminkeléséhez elengedhetetlenül fontos az ajakkontúrceruza. A viaszos állagú kontúrvonal megakadályozza, hogy a rúzs szétfolyjon és beszivárogjon az apró barázdákba. Érdemes az ajak természetes színéhez illő árnyalatot, illetve tartós rúzst választani.

TEXTÚRÁK

CSÓKÁLLÓ
8 órán keresztül nem szorul korrigálásra, nem hagy foltot, de száraz érzetet kelt az ajkakon.

TARTÓS
Sokáig a helyén marad, de száraz érzetet kelt. Válasszunk E-vitamin, ceramid, aloe vera tartalmú
termékeket.

CSILLÁMOS
A fényvisszaverő csillámnak köszönhetően csillogó, irizáló.

MATT
Festékanyagban gazdag, de alacsony nedvességtartalmú. Összetevőinek hatására a pigmentek nem áttetszőek.

KRÉMES
Könnyebb viaszt, például méhviaszt vagy candelillát tartalmaz. Ezek nem szárítanak, viszont a rúzs tartósságát akadályozzák. Hamarabb kopnak.

HIDRATÁLÓ
Sima állagú, ragyogó fényű. E-vitamin, ceramid, aloe vera tartalmú, de nem tartós.

SELYEMFÉNYŰ
Ragyogó fényű és magas olajtartalmának köszönhetően hidratáló hatású, de gyakori korrigálásra szorul. A tubusban általában sötétebb árnyalatú, mint szájon.

SZÁJFÉNY
Akkor ha ajakceruzára visszük fel, vagy az ajkak közepére tesszük fel, enyhe fényt kölcsönzünk a szájnak, mely sokkal teltebbnek hat. A színezett szájfények általában áttetszőek és halvány árnyalatúak, de kapható erősen színezett változat is, mely nedvesen csillogóvá teszi az ajkakat. A szájfény kevésbé tartós mint a rúzs, gyakrabban kell frissíteni a nap folyamán.

AJAKCERUZA
Ajakkontúrceruzának is nevezik, mert az ajkak
vonalának kontúrozására használják. Szimmetrikussá teszi az ajkakat, viaszos textúrája megakadályozza, hogy a rúzs szétfolyjon és beszivárogjon az ajkak környékén húzódó finom vonalakba. Az ajakceruzákat az ajkak festésére is használják, a rúzst erősebbé, tartósabbá teszik.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

• A világos, áttetsző színű rúzsok könnyebben felvihetőek
• A sötét színű rúzsok használatához gyakorlat szükséges
• A nedvesen csillogó vagy erősen hidratáló rúzs optikailag teltebbé varázsolja az ajkakat
• A matt rúzsok tartósabbak, mint a fényesek
• Soha ne kontúrozzuk ajkainkat sötét ceruzával, ha aztán egy egészen más színárnyalatú rúzst teszünk fel
• Az érzéki, sötét színű rúzsok észrevehetően kicsinyítik az ajkakat. Ha teltebbé szeretnénk varázsolni ajkainkat, az alsó ajkak közepére vigyünk fel némi halvány, gyöngyházfényű rúzst.  Ez magára vonzza a fényt, és az ajkakat optikailag teltebbé teszi
• Ne azért vásároljunk rúzst, mert másnak jól áll! A felvitt rúzs árnyalata az ajkak savasságától, és természetes színétől is függ, ezért fontos a személyre szabott színválasztás
• A rúzs színe mindenkin más és más
• A leginkább hozzánk illő színek ajkunk természetes árnyalatát követik
• Ajkunk tónusa, kémhatása határozza meg a felvitt festék végleges színét

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates