Smink alapok 2.0

Sziasztok! 

  Elsőként a sminkelés legelejétől indítanék. Itt ami számomra mindenek előtt fontos, hogy elmondjam, Ti pedig ne várjatok csodát az, hogy mennyire számít milyen sminktermékekkel dolgoztok. Nyilván aki otthon sminkeli magát nem pedig profi sminkes az nem fog több 10-20 ezreket feltétlen belefektetni a sminkelésben, el kell dönteni kinek mennyit ér meg, ki mit tud megtenni és ahhoz képest vásárolni, gazdálkodni a pénzel. Hiszen annak akinek nincs túl sok annyiból éri meg minőségbe fektetni, hogy "nem teheti meg", hogy olyanra költse a pénzét amit aztán nem használ, nem jön be és ki kell dobni mert rossz, nem megfelelő...stb 
Aki pedig megteheti, hogy belefektessen annak azért is éri meg mert nyilván előrébb való a minőség és a tartóssága a dolgoknak. 
  Szemfestékekből, szemhéjpúderekből mindenképp ajánlom, hogy próbáljátok ki a testert a boltban. Ugyanis ami nem tartalmaz elég pigmentet az "nem fog" eléggé nem színez rendesen plusz a nap felénél el is tűnik a szemről. A "neo professional" (Le'Maquillage,M.A.C.)  sminkek és persze a nagy márkák sminkjei (Chanel) erre a legmegfelelőbbek. Azok nem fognak a pénzedért eltűnni a nap, buli, esemény végére.
Ami még abban, hogy ne csíkosodjon, kenődjön el sokat segít az a bázis amit mielőtt kifested a szemed, felkened egy korrektor ecsettel (ecsetekről később). Erre rá viszed a szemhéjpúdert stb-t. Ami talán (?) kevésbé szakmai és nyilván nem is tesz jót a bőrnek, és esküvői műsorban ajánlották, én alkalmazom is, de kiszárít eléggé az a kész smink fixálása hajlakkal. Persze ennél vannak megfelelőbb eszközök amiket bemutatok majd bővebben.
  A másik pedig az alapozó. Nem győzik sehol kihangsúlyozni mennyire lényeges, hogy az arcod színének megfelelő alapozó színt válaszd ki ami nem lehet egy boltban túl egyszerű és nagyon kevés ember van akinek elég egy fajta alapozó (folyékony) a bőrszínéhez. Nincs annál rosszabb mint amikor valaki fehérebb,barnább,sárgább mint a többi része. Amikor a kézfejedre kened és ott dolgozod el (mindenképp dolgozd el) nem biztos, hogy megfelelő színt választasz hisz az arcod nem ugyan olyan színű mint a kezed, kézfejed. A legideálisabb ha az arcodra kened és dolgozod el és nézed meg magad ott egy tükörben, de erre nem sok lehetőség adott egy DM-ben, Rossmannban, Müllerben. így amit tehetsz, hogy a kézfejeden összedolgozod és  a kezed az arcod mellé teszed úgy nézed meg megvan-e a megfelelő árnyalat.
  Ami talán még lényeges a piacon vásárolt sminktermékekről leginkább, hogy az összetevőik borzalmasak míg egy drágább termék jó esetben még ápolja is a bőröd a másik eltömíti a pólusokat túl zsíros vagy szárít megjelennek a kamasz kori pattanások az arcodon, allergizálhat és begyulladhat az arcbőröd arról nem beszélve, hogy nem is fed úgy ahogy azt kellene.
  Most ennyivel kezdtem, lassan folytatom a sminkelés alapvető eszközeivel és bemutatásukkal.

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates