- 8 db burgonya
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kis db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
Vágjuk ketté, a közepét vájjuk ki, az alját pedig vágjuk egyenesre.
A darált húst összekeverjük a burgonyatörmelékkel, a finomra vágott hagymákkal, pépesre kikeverjük. Fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot is.
A burgonya alsó felét étolajjal kent magas falú tepsibe tesszük.
Kb 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk rá, a burgonya kalapját rátesszük. A tejfölt a tojással kikeverjük, és mindegyik tetejére teszünk belőle. A végén reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával betakarjuk. 250 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük, alufóliát levéve, hőfokot 200 fokra mérsékelve még 5-6 percig sütjük.
Gyere csinálj nálunk ilyet!
VálaszTörlés