Darált hússal töltött burgonya

by - 9:30

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 5 dkg sajt 
Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A héját lehúzzuk, bár ízlés szerint akár rajta is hagyhatjuk.
Vágjuk ketté, a közepét vájjuk ki, az alját pedig vágjuk egyenesre.
A darált húst összekeverjük a burgonyatörmelékkel, a finomra vágott hagymákkal, pépesre kikeverjük. Fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot is.
A burgonya alsó felét étolajjal kent magas falú tepsibe tesszük.
Kb 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk rá, a burgonya kalapját rátesszük. A tejfölt a tojással kikeverjük, és mindegyik tetejére teszünk belőle. A végén reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával betakarjuk. 250 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük, alufóliát levéve, hőfokot 200 fokra mérsékelve még 5-6 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

1 megjegyzés

Írj kommentárt :)