KEDVENC YOUTUBEREM | Magyarósi Csaba

Sziasztok, ma a kedvenc Youtuberem mutatom be (?) már ha ez annak számít tekintve, hogy nyilván kettőnk közül Ő az ismertebb. Ezzel szemben nem biztos, hogy mindenki ismeri aki engem olvas, szóval akkor viszont csak bemutatásnak minősül, nem? :D

Első soron itt találjátok a videóit. Ha pedig először megnéznétek egyáltalán kiről beszélek akkor pedig nézzetek körül az instagramján.

Kezdjük azzal, hogy hogyan is találtam anno Csabára 3 - 3,5 évvel ezelőtt a youtube széles választékában. Én sosem voltam olyan akit érdekeltek önmagában a sminkes csatornák hiába vagyok sminkes, hisz első soron a fő szakmám is a számítógépes grafika (grafikus designer) és évekkel később 2. szakmának tettem le a sminkest pontosan azért mert a tech világ százszor jobban izgat és számomra elegánsabb világ is. Mivel iPhone-os vagyok kifejezetten szerettem és kerestem az iPhone-os tech videókat, olvastam cikkeket róla és egyszer csak belefutottam Csaba vidójában amiben épp az iPhonet mutatta be, nem tudom az 5 vagy az 5s volt, de emlékeim szerint az 5s mert az volt épp a csúcs iPhone és azt is akartam épp venni a kis 4-emet leváltva. Nagyon tetszett a beszéd stílusa, az, hogy kicsit hadar néha és igazi információt sűrít a mondanivalójában, nem olyan mint a langyos víz.

Ezért elkezdtem végig böngészni az akkor még kis csatornáját és nagyon megfogott, a személyisége, a témái. Nagyon fontosnak tartom a netes közszereplőknél, hogy a személyiségük is megragadjon különben az sem érdekel ami érdekes lenne amúgy.

Később pedig jöttek az egy nap a városban és utazós videói meg amiket akkor a Vodafone red és a nyertesekkel együtt mutattak be városokat, a támogatott és még a szponzorált tartalom is vicces volt, nem olyan lenyomom a torkodon stílus, ami szintén megfogott nem csak az appleblog állt hozzám közel, hanem imádom az utazásokat. Mikor elutazom viszont nem kifejezetten végig egy strandon fetrengeni szeretek és Csaba ezeken az utazásokon rengeteget elmondott egy egy országról és városról beleszőve a gyerekkorát is akár.


Ezért teljesen elragadott az, hogy ezen a csatornán valójában mennyit lehet tanulni és mennyi az aktuális info is.
Hozzá tenném, hogy blogol is, nem is egy blogon az ehhez kapcsolódó blogja Ádámmal az Egy nap a városban blog. Aki inkább olvasna mint videózna az is megismerheti Csaba munkáját.

Ezen kívül pedig van egy nagyon jó kezdeményezése ami a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos. Most inkább idézném az oldaluk, hogy meglássátok mi is ez tulajdonképpen.


"2015-ben az Egy nap a városban blog feltalálta az örökmozgó adományozást, amivel mindenki jól jár. Megkerestük a Gyermekétkeztetési Alapítványt, majd a kedvenc budapesti éttermeinket, és összefogtunk a jó ügy érdekében, hogy együtt változtassuk meg a világon, együtt számoljuk fel a gyermekéhezést Magyarországon!

Ha adományoddal (havonta 3750, 5000, vagy 7500 forint) segítesz nekünk ebben a harcban, Hőssé válsz és jelentős kedvezménnyel fogyaszthatsz a város legjobb éttermeiben, így a befizetett összeg hó végére visszakerülhet a pénztárcádba és büszkén nézhetsz reggelente a tükörbe: tettél valami nagyon fontosat és jót.

A Hősöket támogató vendéglátóhelyek forgalma megnő, az alapítvány pedig rengeteg ételt szállíthat az éhező gyermekeknek: a befolyó összegekből ugyanis egy fillér sem megy adminisztrációra, azok száz százalékban eljutnak élelmiszer formájában a gyerekeknek.

Ugye, hogy mindenki nyer?

A kedvezményt biztosító alkalmazást itt töltheted le iOS-re, itt Androidra, és itt Blackberryre."


Valljuk be, Magyarországon kevés az a Youtuber aki az gyermekek éhezését próbálja megszüntetni ráadásul úgy, hogy senki se veszítsen ezzel szemben a gyerekek nyerjenek.
Eleve ezzel a megmozdulással az Applebloggal és a városok bemutatása által nyújtott hasznos infók miatt nekem nagy kedvencemmé vált már akkoriban Csaba.

Azóta viszont 170.000 feliratkozás után több ilyen vagy hasonló kezdeményezésben is részt vett, most is van egy aktuális kezdeményezése miszerint zöldebbé tehetjük együtt Budapestet, fákat ültetve.

Ezen kívül ott A net izéi sorozata ami különböző infokból vagy tippekből áll persze nyilván ez is tech téma elsősorban, de én ezek által rengeteg hasznos applikációt találtam már

Aztán ami megint csak totál nekem való volt, meg most is az az a gasztró. Annyi jó helyet mutat be ahol enni érdemes, annyiféle kaját és azt olyan jó étvággyal fogyasztja el, hogy azonnal éhes leszek. Ezzel szemben legalább tudom hova érdemes mennem ha egy jót akarok enni és épp nem itthon főzök egy szintén jó kaját. :P

Tudom így is jó sokat írtam, de egy ennyire aktív, inspiráló, sokszínű emberről nagyon sokat kell írni ahhoz is, hogy legalább felületesen átlássa az ember a munkásságát. Nála ugye eleve fennáll, hogy nem attól ennyire szeretni való mert szépen mosolyog -mert igen csak szép fogkrém reklám mosolya van, sőt a feleségének is, aki meg olyan mit aki egy divat magazinból lépett ki- de letett már dolgokat az asztalra. Valóban foglalkozik embereket érintő problémákkal.

Majd idén január elsejével elindított egy napi vlogot aminek az első évadának nemrég lett vége.
A vlogban ismét rengeteg érdekesség van, mégis érezhetően vlog. Nem telefon első kamerája minőségben, rengeteg van belefektetve a minőségbe, jó kamera, puskamikrofon, drón felvételek.
Pár hely ahol a vlog nézése alatt járhatunk: Sanghaj, Kanári szigetek, Ciprus, Egyesült államok road movie New yorktól Miamiig. 


Szóval ez a vlog nagyon nem az a kategória amit itthon rendszeresen űznek nagyon sokan. Itt van minőség, érdekesség, tanulási és megismerési lehetőség is.

Két dolog amit még említésre méltó az 2 műsora ami a TV-ben is futott, a régebbi az Attraktor és az újabb Xtractor ami a Discoveryn futott.



Igazából "ennyi" lenne mára Magyarósi Csaba bemutatása, ez így is nagy vonalakban van csak, de így is baromi hosszú lett. Talán  így viszont van valami rálátásotok arra milyen, ki a kedvenc youtuberem. :)

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates