Nokia 3 - Az új generációs Nokiák belépőszintje



Sziasztok! 

Előző Nokiás posztom folytatásaként most bemutatom nektek az eddig megjelent androidos telefonjaikat. 

Alsó kategóriában indult a Nokia 3, középkategóriában a Nokia 5 és 6, és pár napja került a boltokba a csúcskészülékük, a Nokia 8. Pletykálnak egy nagyon olcsó Nokia 2-ről, és egy még erősebb csúcstelefonról a Nokia 9-ről de ezek még nincsenek a piacon. Első körben a Nokia 3-at mutatom be nektek. 

Nokia 3: 

Ez a telefon külsőre is megfelel a saját árkategóriájának. Semmi flanc, semmi csicsa, letisztult elő és hátlap. A kávák viszont kicsit nagyok, nem biztos hogy egy kézzel kezelhető, a viszonylag kis kijelző ellenére sem. A kezelőgombok nem foglalnak helyet a kijelzőből, a telefon alján kaptak helyet, háttérvilágítás nélkül. Nem csak a háttérvilágítás maradt ki sajnos, sem értesítőled, sem ujjlenyomatolvasó nem került a telefonba. 



A Nokia 3 egy vérbeli 2017-es belépőkategóriás telefon hardveresen is. Hála Istennek már eljutottunk oda hogy a 2GB RAM és a 16GB (Micro SD-vel bővíthető) háttértár alapnak számít az olcsóbb kategóriákban is. Emellé 5 colos HD kijelzőt, elöl hátul 8Mpx kamerát, és egy gyengécske 4 magos MTK processzort kapunk. A készülék hátlapja műanyag, és egy fém keret fogja össze. 


Na de mit tud ez az összeállítás a gyakorlatban? A telefon leggyengébb pontja talán a processzor és az erre való optimalizáció. Ennyi rammal a telefon működhetne akár gördülékenyen is, de sajnos nem teszi. A rendszer akad, a játékok szaggatnak, mindenre sokat kell várni, sajnos az Android 7.0-ra épülő szoftver nagyon nem sikerült ezen a telefonon jól. Pedig csak az ikonok vannak lecserélve az alap androidhoz képest, mélyebben nem nyúltak bele, elképzelésem sincs hogy sikerült ennyire rosszul a portolás. Az 5 colos HD kijelző legalább ebben a kategóriában elfogadható, napfényben is szépen látható. Egyedül a kissé kékes kalibrációba köthetünk bele. Az akkumulátor is rendben van, 1 napos üzemidő kihozható belőle. A fényképező is megfelel az árkategóriájának, ennek megfelelően viszont csodákat ne várjunk tőle. Nappal még nem születnek rossz képek vele, noha a szoftveres rész itt is elég hektikus, nem biztos hogy rögtön sikerül fókuszálnunk. Viszont éjjel már tényleg ne legyenek elvárásaink, ha csak nem eleve életlen képeket szeretnénk lőni. 



Összességében szerintem nem sikerült jól ez a telefon. Ráadásul hiába pozicionálja a cég a belépő kategóriába, 40-50.000Ft attól függően hol és milyen garanciális háttérrel vesszük. Ennyiért már bőven kapunk jobbakat, kevesebb kompromisszummal. Sajnos ezt nem tudom jó szívvel ajánlani.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates