5 hely az álmaimból | Helyek ahova el kell utaznom | első rész


Boston, Massachusetts, USA
Bostonról írtam egy külön cikket is már amit elolvashattok itt így felesleges lenne újra több oldalba kifejtenem miért ez az első és ha egy helyet választhatnék a világon az Boston lenne stb mert erről van külön cikkem már, ahogy a csodás ír építészeti stílusáról is.



Miami, Florida, USA
A második kedvenc városom, mindenképpen szeretnék ide eljutni mielőbb, vagy inkább Boston után. Voltak erre is nagy terveim, amik elavultak, de nagyon nagyon szeretem az Art deco építészetét és hangulatát a városnak, ami szinein egyértelműen látszanak a délamerikai nyomok, pláne a kubai bevándorlóké.









Havanna, Kuba
Nagyon szeretem a dél amerikai városokat és országokat, pláne a kis szigetországokat és latinokat. A legjobb barátom is innen "származik", igazából Ő már itt született meg, kiskorunkba elég sokat volt szó Kubáról, de valójában Kubát akkor szereted meg, ha sülve főve együtt vagy egy pörgős bolond kapucsínó színű latin-amerikaival, afro amerikai (?) -nem tudom igazából mindkettő- emberrel. Általa ismertem meg az országot és alig várom,hogy elvigyen egyszer.






Santo Domingo, Dominikai köztársaság
Igazából ugyan az az oka mint Kubának, csak vannak pontjai magának az országnak -politika ilyesmik- amik szimpatikusabbak is. Ismerek pár dominikai embert, de egyszer egy nagyon vicces srácot ismertem meg egy facebook csoportba, amibe belépett mert tetszenek neki a magyarok. Ennyi volt az oka. 19 éves srác volt, alig beszélt angolul, én meg alig beszélek spanyolul szóval iszonyatosan nehéz volt a kommunikáció... De nagyon jó volt a humora és teljesen őrült volt, szóval mondhatom, hogy ismeretlenül is kedvesek. Maga a sziget meg egyszerűen csodálatos.
-a képeken Punta Cana és Samana is szerepel-







Gran Canaria, Kanári-szigetek, Spanyolország
Nos eleve történelmi szempontból is érdekes, ugyanis eleve ez a Kanári-szigetek névadója, a tévedések elkerülése végett, nem a madár kanári a névadója, hanem mikor még az első törzs élt a szigeten, akik egyébként nagyon különleges tulajdonságokkal rendelkeztek délhez, Afrikával egy vonalban lévő sziget csoporthoz képest, ugyanis nagyon magas, szőke, kék szemű emberek éltek itt törzsekben, barlangokban teljes idilli életben békében és kutyákat tenyésztettek a guancs törzsek.
Annak magyarázata mitől voltak ezek a törzsek skandináv kinézetűen megoszlik

"A teljesen europid alkatú tenerifeiek származása sokáig foglalkoztatta és mindmáig foglalkoztatja is a tudós elméket. Őseik egyes elképzelések szerint az Ibériai-félszigetről érkezett kelta bevándorlók lehettek, mások szerint a baszkokkal állhattak rokonságban. Nagyon népszerű az a romantikus elképzelés, hogy messze délre vetődött viking kalandozók telepedhettek meg a szigeten."

Utána persze jött a spanyol megszállás, a békés itt élő őslakosokat rabszolgává tették, ezért gyakorlatilag addig éheztette magát a nép míg mind kihaltak.

Na, de nagyon nem ez az oka annak, hogy ide akarok utazni, hogy annyira megemlékeznék a törzsekről, hanem pont a későbbi bevándorlóik, és azok által kialakult színvilág és építészet, mivel rengetek itt a kubai és mexikói állítólag a sziget 90% kubai bevándorló.



Köszönöm, hogy elolvastad a posztom, remélem adott valami plusz információt is. A következő 5-öt hamarosan elolvashatjátok, igazából Boston mindig az első, de ezen túl ez itt a mediterrán szekció. :) 




Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates